Afbeelding
Foto: Peter Bloembergen

Pluim 2022 naar herbouw Terborchstraat 13

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voorzitter Raymond Salet, van de Vrienden van de Stadskern Zwolle, heeft dinsdagmiddag de Pluim 2022 uitgereikt aan Remko van de Weerd, directeur van Harmonische Architectuur en Jan Strating, projectmanager van AIG Care & Living. Ze kregen deze prijs voor het ontwerp en de herontwikkeling van het pand Terborchstraat 13. Het pand kwam als winnaar uit de bus bij de verkiezing voor de Pluim 2022.

In november vorig jaar nomineerde het bestuur van de Vrienden van de stadskern Zwolle zes projecten die in aanmerking komen voor de Pluim 2022. Zwollenaren en leden konden via de website van de Vrienden hun stem uitbrengen op een van de projecten. Er zijn 574 geldige stemmen uitgebracht. De herontwikkeling en herbouw van Terborchstraat 13 heeft 184 geldige stemmen gekregen en is daarmee op de eerste plaats geëindigd. 

De herbouw van Terborchstraat 13 werd op de voet gevolgd door de nieuwbouw van het appartementencomplex op de hoek van de Ossenmarkt en de Drostestraat, dat 161 stemmen kreeg. Daarna volgen de renovatie van Thorbeckegracht 68 (85), de herinrichting van de Luttekestraat (64), nieuwbouw woningen aan de Zuiderkerkstraat (63) en tot slot de renovatie van een aantal panden aan het Koningsplein/Diezerstraat (17). 

“Oorspronkelijk hebben de Vrienden zich verzet tegen de sloop van het bijna 100 jaar oude gebouw. Ook de buurt was geen voorstander om meer dan alleen architectonische redenen”, aldus voorzitter Raymond Salet van de Vrienden van de Stadskern. “Ontwikkelaar AIG Care & Living en ook Egbert Hoogenberk, de architect, heeft ons weten te overtuigen dat sloop en herbouw toch echt de enige optie was. De architect heeft met het oorspronkelijke ontwerp als uitgangspunt een zeer fraai ‘nieuw’ gebouw ontworpen met oog voor detail. Het voegt zich naadloos in de historisch waardevolle bebouwing van de Terborchstraat. Het blijkt dat ook de stemmers deze herbouw zeer wisten te waarderen. In onze ogen dan ook een terechte winnaar.”

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16