Afbeelding
Foto: stockfoto

Celstraf geëist voor man die in Aa-landen een 14-jarig meisje betastte

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Tegen een 21-jarige man is dinsdag een halfjaar cel geëist voor het plegen van ontucht met een 14-jarig meisje in de wijk de Aa-landen. De man tilde haar een steegje in en wilde dat ze hem pijpte, bleek op de strafzaak.

“Toe dan, eventjes maar’’, zou de toen 19-jarige Mustafa A. op de avond van 23 april 2021 tegen het meisje gezegd hebben. Daarbij drukte hij haar hoofd richting zijn ontblote penis. De man trof het meisje en een vriendinnetje van haar op straat tegen tien uur in de avond. Mustafa was zwaar onder invloed van cannabis en begon haar billen te betasten, zo luidde de verklaring van het slachtoffer. 

Daarna poogde hij haar te zoenen en tilde haar op en nam haar mee een steeg in. Daar poogde hij ook haar riem los te maken. Het meisje ontkwam, maar Mustafa trof haar weer toen ze in de Haringvlietflat een lift in stapte. Ook daar poogde hij opnieuw haar hoofd richting zijn kruis te bewegen.

Mustafa herinnert zich niets meer van die avond. Toch gaat hij er van uit dat het verhaal van het meisje klopt. “Ze heeft gelijk’’, zei hij tegen de rechters. De man zit momenteel in de cel vanwege oudere straffen. En sinds hij vastzit, is hij van de drugs af. In 2021 was hij nog vrijwel elke dag high. “Daarom hoop ik op celstraf, zodat ik langere tijd achter de tralies zit. Dat is goed voor mij.’’

De officier van justitie had even gedacht aan en poging verkrachting, een zwaarder verwijt. Maar omdat Mustafa verder geen geweld heeft gebruikt, werd dat hem niet verweten. Zijn opvallende verzoek om een celstraf te krijgen, klinkt misschien vreemd, maar voor sommige mensen kan een plek achter de tralies voor even een goede uitkomst zijn. 

Mustafa heeft al een zorgelijk groot strafblad voor zijn leeftijd, zei de officier. “Het meisje optillen naar een steeg en haar bijna dwingen tot pijpen, dat is nogal wat.’’ Hij vroeg om een halfjaar cel voor Mustafa. Advocaat Kees Kok benadrukte dat zijn cliënt vooral ook na afloop van zijn detentie hulp nodig heeft. Hij hoopt dat Mustafa dan bij een instelling begeleid kan wonen.

De rechtbank doet op 2 mei uitspraak.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden