Afbeelding
Foto: stockfoto

Celstraf geëist voor vermeende drugsdealer die klant ziekenhuis in sloeg

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Tegen een 28-jarige man uit Zwolle is dinsdag 270 dagen cel, waarvan 91 dagen voorwaardelijk, geëist voor een forse mishandeling en voor bezit van drugs. De man sloeg een vrouw die speed kwam kopen een gebroken jukbeen, bleek dinsdag uit de strafzaak.

De 28-jarige Serdar van E. sprak de vrouw op de avond van 27 februari bij het station. Ze vroeg hem of ze speed bij hem kon kopen, zo bleek uit het strafdossier. ‘’Kom maar langs’’, zou hij gezegd hebben. In zijn woning liep de deal kennelijk uit de hand. Volgens Serdar sloeg zij hem eerst in het gezicht, waarna hij uit een emotionele reactie een forse vuistslag verkocht. Ze belandde in het ziekenhuis met een gebroken jukbeen en moest zes weken revalideren. ‘’Ik heb een plaatje in mijn gezicht en ik zie niet goed meer. De zenuwen aan de rechterkant zijn beschadigd’’, zo bleek uit de slachtofferverklaring die dinsdagmiddag in de rechtszaal werd voorgelezen.

Na haar aangifte nam de politie een kijkje in de woning van Van E. Hij had voor vele honderden grammen aan amfetamine, MDMA, henepp, 3-MMC en ketamine in zijn Zwolse woning. Al die drugs was volgens Serdar van E. van vrienden of voor eigen gebruik, zei hij. Zelf zei het slachtoffer tegen de politie dat ze daar niet bij een vriend, maar bij haar drugsdealer op bezoek was. Ze verzorgde al een jaar haar drugs. ‘’Ik heb misschien aan een handjevol mensen wat verkocht’’, zei de verdachte.

De officier van justitie eiste 270 dagen cel, waarvan 91 dagen voorwaardelijk, voor de mishandeling met zwaar letsel en het bezit van drugs. Dat betekent dat zijn voorlopige detentie ophoudt op de dag dat de rechtbank uitspraak doet. Daarna kan hij in een kliniek terecht waar hij, als het aan de officier ligt, voor maximaal 2 jaar een behandeling moet omgaan. Ook moet hij regelmatig controles op drugsgebruik ondergaan. Advocaat Henk Voors noemde de mishandeling ‘actie-reactie’. En bij de hoeveelheid drugs in de woning moet rekening gehouden worden met het forse middelengebruik van Serdar die tijd. En als de verdachte al drugs verkocht had, dan was dat in een beperkte periode aan ‘een handvol’ mensen geweest, aldus de advocaat.

De uitspraak volgt op 29 augustus.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14