Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Stadkamer ontvangt Keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’

Algemeen

ZWOLLE - Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft aan Stadkamer het NOV-Keurmerk uitgereikt. Op basis van een uitgebreid onderzoek concludeert de Vereniging NOV dat Stadkamer ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ heeft.

Vrijwilligerscoördinator Marijne Bos is erg blij met het keurmerk: “We zijn altijd bezig om het vrijwilligerswerk bij Stadkamer te ontwikkelen om zo onze vrijwilligers een fijne en waardevolle plek te kunnen (blijven) bieden. Dit keurmerk is een mooie bevestiging dat we goed bezig zijn.”

Het NOV-Keurmerk wordt uitgereikt na een grondig traject waarin met verschillende werkgroepen een flink aantal stappen doorlopen wordt. Uiteindelijk is zowel door de adviseur van vereniging NOV, als een onafhankelijke beoordelaar bepaald dat Stadkamer het keurmerk verdient.

Met meer dan 300 vrijwilligers is vrijwilligerswerk enorm belangrijk voor Stadkamer. “Stadkamer ondersteunt de Zwolse samenleving op heel veel manieren, dat zie je terug in de hoeveelheid en verscheidenheid van ons vrijwilligerswerk. Voor bijna iedereen hebben we wel passend vrijwilligerswerk.”

De kracht van het vrijwilligerswerk bij Stadkamer is volgens Bos: “Dat we altijd zoeken naar de perfecte match tussen de talenten en wensen van een vrijwilliger en het vrijwilligerswerk. Je kunt bij ons niet alleen anderen helpen, maar ook jezelf verder ontwikkelen. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen tijdens het werk en tijdens onze bijeenkomsten.”

Het Keurmerk ‘Vrijwillige Inzet Goed Geregeld’ is vier jaar geldig. Ben je benieuwd naar het vrijwilligerswerk bij Stadkamer? Kijk dan op stadkamer.nl/vrijwilligerswerk.

Gerard Meijeringh