Afbeelding
Foto: stockfoto

Celstraffen voor steekpartij bij ruzie op station Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Vier jongeren zijn veroordeeld tot cel- of taakstraffen voor een ruzie die eindigde met een mes in een borst op perron 5 op station Zwolle. De 19-jarige Zwollenaar die het mes gebruikte, kreeg de langste straf opgelegd.

Deze 19-jarige Jur S. kreeg 220 dagen jeugddetentie waarvan 60 dagen voorwaardelijk. De rechters achten dinsdag bewezen dat hij op 13 december vorig jaar het mes tussen de ribben stak van een 23-jarige man uit Amsterdam. Het letsel was in potentie dodelijk, zo omschreef een GGD-arts het, omdat het mes diep de borst in drong. De rechters vinden een poging doodslag bewezen. Daarbij vinden ze dat Jur, door met kracht in de borst te steken, op zijn minst de mogelijke dood van het slachtoffer op de koop toe had genomen.

Aan de steekpartij ging een beroving van dure bontkraagjes vooraf. De eveneens 19-jarige maat van Jur, Mo J., had een ontmoeting in de Diezerstraat met twee potentiële klanten van twee dure jassen. Het duo haalde echter de bontkragen van de jassen en gingen er vandoor. Op perron 5 op het station treffen de vier elkaar in een gereedstaande trein, waarna een gevecht ontstaat. Op het spoor onder de trein wordt later het bebloede mes teruggevonden. Daarop zat echter geen DNA van Jur. Wel werd in zijn tas het hoesje van het bewuste mes gevonden, met daarnaast ook nog een imitatie-pistool.

Jur S. moet tevens een taakstraf van 80 uur uitvoeren en moet hij het slachtoffer ruim 6.000 euro aan schade vergoeden. Zijn maat Mo kreeg 36 dagen cel en 40 uur taakstraf opgelegd. Dat is gelijk aan het aantal dagen dat hij al in voorarrest zat. De twee slachtoffers in deze zaak zijn ook veroordeeld. Een minderjarige jongen kreeg 2 maanden voorwaardelijke jeugddetentie voor het met geweld stelen van de bontkragen. Zijn maat, tevens het slachtoffer van de steekpartij, moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 15 uur geleden