Afbeelding
Foto: Thomas Bartelds

Kinderen van gezinnen met een laaginkomen beleven onvergetelijke middag in Ballorig

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Meer dan tweehonderd kinderen uit Zwolse minima-gezinnen zijn woensdag getrakteerd op een onvergetelijke middag vol plezier bij het speelparadijs Ballorig in Zwolle. Dankzij de samenwerking tussen Stichting Kind in Beeld, Juniorkamer Zwolle en Ballorig Zwolle konden deze kinderen samen met hun ouders genieten van een complete verwendag in Ballorig.

“We wilden graag een bijdrage leveren aan een goed doel en hierbij ook onze handen uit de mouwen steken. Dit goede doel vonden we in Kind in Beeld, wat resulteerde in de gezamenlijke organisatie van een plezierig uitje naar Ballorig”, aldus Tamara Norden van Juniorkamer Zwolle. 

De kinderen konden zich niet alleen uitleven op de vele speeltoestellen van Ballorig, maar er waren ook speciale activiteiten georganiseerd. Een ballonnenclown verwelkomde de kinderen bij aankomst en er werden prachtige tekeningen gemaakt aan de tekentafel. Daarnaast konden de kinderen genieten van plaktattoos en een spannende ‘vossenjacht’ door heel Ballorig.

“We hebben met een kerstactie veel geld opgehaald om dit evenement te bekostigen en daarnaast hebben we verschillende activiteiten georganiseerd, wat nog veel leuker was. Vooral omdat we de blije gezichtjes van de kinderen konden zien”, aldus een enthousiaste Norden.

Rob Teitsma van Kind in Beeld voegt toe: “En van al dat geren en gespring krijg je natuurlijk lekkere trek. Daarom zorgen we ervoor dat ze ook een patatje met snack, veel lekkers en drinken krijgen. Dat maakt een middagje plezier toch helemaal compleet.”

De middag werd nog completer toen de kinderen bij het weggaan een knuffel als aandenken meekregen. Mathieu Kroon van Ballorig zegt hierover: “Het was voor ons de eerste keer dat we aan zo’n initiatief meewerkten, maar we waren gelijk enthousiast toen Kind in Beeld met dit idee kwam. Nu we al die blije kinderen en ouders hebben zien weggaan, smaakt dat naar meer.”

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh