Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Morsink-Posthumus viert briljanten huwelijk

Algemeen

ZWOLLE - Op zaterdag 27 januari was het echtpaar Morsink-Posthumus 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorrit de Jong ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

Meneer Morsink is geboren in Steenwijk. Mevrouw Morsink-Posthumus komt uit het dorp Steenwijkerwold, dat vlakbij Steenwijk ligt. Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in de speeltuin op de Woldberg bij Steenwijk, toen zij 14 en 15 jaar oud waren. Inmiddels is meneer 88 jaar en mevrouw 87 jaar. 

In 1959 is het echtpaar getrouwd en zijn ze naar Zwolle verhuisd. Meneer was toen vertegenwoordiger in stoffen en mevrouw had een winkeltje in fournituren. Het echtpaar heeft hun hele leven in de handel gezeten. Ze hebben een eigen stoffenzaak en stoffengroothandel gerund. Meneer heeft de handel nooit los kunnen laten. Hij heeft nu op zijn 88ste nog steeds een klein bedrijf in wenskaarten en hobbymateriaal. 

Naast hun werk hield het echtpaar van vakantie vieren, uitgaan, carnaval en sport. Meneer heeft ook lange tijd de duivensport beoefend. Er werd ook altijd veel muziek gemaakt door het gezin. Het echtpaar heeft twee kinderen gekregen, een dochter en een zoon. Inmiddels hebben ze twee kleindochters en twee achterkleindochters.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh