Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar André en Tineke ten Berge-Smit 60 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Op dinsdag 23 april was echtpaar Ten Berge-Smit 60 jaar getrouwd. Op donderdag 25 april ging wethouder Paul Guldemond bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. 

Het echtpaar ontmoette elkaar voor het eerst op 6 februari 1960, op de brug bij de Burgemeester van Rooijensingel in Zwolle. De jonge
Tineke Smit zat destijds een boekje te lezen toen André ten Berge langsfietste. Hij stopte en sprak haar aan. Daarna heeft hij haar thuisgebracht en zei: “Ik zie je gauw!”

Vervolgens hoorde Tineke twee dagen lang niets, waardoor ze dacht: ‘Het zal wel’. Het bleek dat André te druk was met de verjaardagen van zijn ouders. Na die twee dagen stilte was het stel onafscheidelijk. Op de verjaardag van Tineke in 1962 heeft André haar ten huwelijk gevraagd. Anderhalf jaar later, in 1964, trouwden ze. 

Het echtpaar is altijd in Zwolle blijven wonen. Tot een aantal jaar geleden deelden ze dezelfde passie voor voetbal, ze hebben ook jarenlang kantinediensten gedraaid in verschillende voetbalkantines. De gezondheid van André gaat, nu hij 86 is, wat achteruit. Tineke fietst nog elke dag om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Ze wonen nog zelfstandig en krijgen slechts één keer in de twee weken hulp. Na 60 jaar huwelijk zijn ze nog steeds erg gelukkig met elkaar.


Afbeelding

Gerard Meijeringh