Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op zaterdag 23 maart was het echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.  

Mary Vegter komt uit Zwolle. Ze is geboren onder de Peperbus, in de Luttekestraat boven de familiezaak die door haar grootvader Jülf Albers en zijn vrouw opgericht was. In de zaak, ook wel de ‘winkel van sinkel’ genoemd, werd van alles verkocht. Na haar opleiding aan het Christelijke Lyceum aan de Veerallee is ze ook in de winkel gaan werken. Vanwege het brede assortiment van de winkel heeft Mary Vegter na het behalen van haar middenstandsdiploma veel vakopleidingen gedaan. Zo heeft ze opleidingen gevolgd in glas-keramische en kunstnijverheidsartikelen en in speelgoed.  Mary Vegter houdt van zingen. Ze is 43 jaar lang koorlid geweest bij Toonkunstkoor Caecilia. 37 jaar lang is ze ook penningmeester geweest, zelfs nadat ze al gestopt was met zingen. Nu is ze nog penningmeester van Zingen onder de Peperbus: een stichting die zeven keer per jaar op zondag oecumenische diensten verzorgt in De Peperbus en ook de Volkskerstsamenzang in De Spiegel organiseert. Bij het Musical Concert Koor is Mary Vegter verantwoordelijk voor de contributiebetalingen.  

Joop Vegter komt ook uit Zwolle. Na zijn studie moest hij in dienst en werd hij wachtmeester van de Cavelerie, in de functie van tankcommandant. Het was de tijd van de Koude Oorlog en Joop Vegter was vaak gelegerd in Duitsland. Na zijn diensttijd had hij nog steeds een grote interesse voor Defensie en werd hij lid van het Britisch Legion en De Wapenbroeders. Bij de Wapenbroeders is hij jaren secretaris en penningmeester geweest. Na zijn diensttijd is Joop Vegter gaan werken bij De Dreef, een opvoedingsgesticht voor jongens in Wezep. Uiteindelijk is ook hij in de familiezaak terechtgekomen en werd hij medefirmant.  

Het echtpaar leerde elkaar kennen bij bijeenkomsten van de Oosterkerk, in het jeugdhonk Bastion aan de Badhuiswal in Zwolle. Ze kregen twee dochters en twee schoonzonen. Inmiddels hebben ze vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen waar ze erg blij en dankbaar voor zijn.


Gerard Meijeringh