Het Britten Concours 2015: Beleef het prachtige cello- en altvioolrepertoire door de strijkers van de toekomst!
Het Britten Concours 2015: Beleef het prachtige cello- en altvioolrepertoire door de strijkers van de toekomst! brugmedia.nl

Het Britten Concours 2015: Beleef het prachtige cello- en altvioolrepertoire door de strijkers van de toekomst!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Voor de 6e keer wordt wederom Het Britten Concours georganiseerd. Dit jaar Het Britten Cello Concours op zaterdag 7 maart a.s. om 10 uur en Het Britten Altviool Concours op zondag 8 maart a.s. om 11 uur. Dit alles vindt plaats in de concertzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle gelegen aan de oude Stadsmuur 88. Beide dagen zijn vrij toegankelijk.

Zowel het cello en het altvioolconcours zijn uniek in Nederland voor de leeftijdsgroep 10 t/m 18 jaar. Deelnemers komen dan ook uit het hele land om het prachtige cello en altviool repertoire ten gehore te brengen. Onder leiding van Yke Toepoel gaat een 6-koppige, internationale jury samengesteld uit cello en altviooldocenten van verschillende conservatoria per categorie bepalen wie er op 27 maart om 19.30 uur solo mag spelen met Het Britten Jeugdstrijkorkest. Dit concert vindt plaats in de grote zaal van de Spiegel in Zwolle.

Aan de eerste prijswinnaars wordt ook De Staalbankiers Prijs uitgereikt waarbij de wereldberoemde solist en muziekpedagoog Marcio Carneiro op zaterdag 14 maart, 2015 een masterclass zal geven aan de eerste prijswinnaars van Het Cello Concours. Voor de eerste prijswinnaars van Het Altviool Concours zal de befaamde solist en muziekpedagoog Jürgen Kussmaul op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2015 een masterclass geven. Verdere prijzen zijn een optreden in de provincie Overijssel met Het Britten Jeugd Strijkorkest, een optreden tijdens het Prinsengracht Festival en cadeaubonnen van Broekmans & van Poppel en Van der Heijde Bladmuziek.
www.brittenconcours.nl

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 17 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.