Afbeelding
Foto is aangeleverd door de artiesten

Optreden HET CONSORT, 19 april bij ZZUIT

· leestijd 1 minuut Cultuur

Gevoelige snaarmuziek op Goede vrijdag, 19 april. Bij ZZUit zal dan HET CONSORT optreden, een Zwols mandoline-orkest van internationale allure.

Een mandoline-orkest is een orkestgezelschap dat snaarinstrumenten bespeelt: o.a. de kleine mandoline en de grotere mandola, de gitaar en de contrabas. Maar ook een harp is een snaarinstrument.

Op het repertoire van HET CONSORT staan niet alleen oude en nieuwe klassieke muziekstukken, maar ook vertolkingen van rock-klassiekers.

Op deze Goede Vrijdag zal het gezelschap serene en verhalende muziek ten gehore brengen. Het programma is gevarieerd, met muziek uit verschillende landen en diverse stijlperiodes. Er zullen composities te beluisteren zijn van o.a. Vivaldi, Handel, Fauré en de Japanse componist Yasuo Kuwahara.. Ook zal de première plaatsvinden van het stuk ‘Samovar’ dat door de Griek Kioulaphides werd geschreven voor HET CONSORT én haar solist, Ferdinand Binnendijk. En verder zal harpiste Annegreet Rouw enkele prachtige solopartijen ten gehore brengen.

ZZUit is blij dit unieke Zwolse orkest in de volledige bezetting van 15 personen te mogen ontvangen. Het belooft een weergaloze luisterervaring te worden!

Datum: vrijdag 19 april

Tijd: 20.30 uur (NB een andere aanvangstijd dan op andere avonden)

Plaats: Multicultureel centrum SIO, Thorbeckelaan 2, Zwolle.

Kosten: Kaarten a € 12,50 (incl. consumptie) Ruime gratis parkeergelegenheid.

Reserveren: www.zzuit.nl of via de Zwolse Theaters. Er is ook kaartverkoop aan de kassa.

Prijs: € 12,50