Het nieuwe bestuur staat onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer.
Het nieuwe bestuur staat onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer. Foto: Pedro Sluiter

Cultuurprijs Overijssel krijgt nieuwe vorm

Cultuur

ZWOLLE - De Cultuurprijs Overijssel wordt op 20 september na een afwezigheid van twee jaar weer uitgereikt. Het nieuwe bestuur, onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, werkt achter de schermen aan de nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking.

“Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd”, meldt het nieuwe stichtingsbestuur dat heeft besloten om de twee prijzen aanzienlijk te vergroten met een fors geldbedrag. Dat moet de prijzen inspirerend en stimulerend maken voor kunst en cultuur in Overijssel.

Programma

De stichting: “Tijdens een feestelijk avond reiken we de Cultuurprijs Overijssel uit en zetten het Cultuurtalent van Overijssel in de spotlights met een bijzonder programma in Theater de Spiegel in Zwolle. De winnaars worden eerder in het jaar al bekendgemaakt. Het programma wordt in overleg met de winnaars gemaakt en staat dus geheel in het teken van de winnaars zelf. De uitreiking wordt een hoogtepunt voor cultureel Overijssel, waar we kunst en cultuur in Overijssel en de winnaars in het bijzonder op een voetstuk plaatsen.”

Criteria

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Overijssel en voor de uitreiking werkt de stichting samen met Zwolse Theaters. De nominatieprocedure kent een nieuwe vorm, waarbij iedereen die aan de criteria voldoet, voorgedragen kan worden. Inhoudelijk beslist het bestuur, na advies van experts op de verschillende disciplines, wie de winnaars worden. De nominaties zijn open tot vrijdag 21 mei 17.00 uur. Inschrijvingen kunnen worden gedaan op de website: www.cultuurprijsoverijssel.nl.