Afbeelding
Foto: Eigen foto

Toonkunstkoor Caecilia doet weer mee aan de oudste collecte van Nederland

Cultuur

ZWOLLE - Toonkunstkoor Caecilia Zwolle doet van 28 mei tot en met 5 juni mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1.182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. 

De collecte is dit jaar voor de tweede keer digitaal, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die meedoen. Toonkunstkoor Caecilia is bekend in Zwolle voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion, helaas door Corona nu twee keer noodgedwongen afgelast. Dit najaar hoopt het koor ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms en ‘Der 42. Psalm’ van Mendelssohn uit te voeren in Theater de Spiegel in Zwolle met medewerking van Phion (voorheen Orkest van het Oosten) en professionele solisten. De collecte helpt de kosten hiervan te dekken. Belangstellenden kunnen via de website www.caeciliazwolle.nl een donatie doen.

Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds houdt al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele netto weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.