Afbeelding
Frank van Hienen (archief)

Net geen EK-podium voor Joël van Moerkerk

Sport

ZWOLLE - Joël van Moerkerk is net naast het podium geëindigd op de EK karate tot 21 jaar In het Deense Aalborg.

De Kampenaar, uitkomend voor de Zwolse karateclub Mossel-Boot, had de pech dat hij al in de eerste ronde uit moest komen tegen de ervaren Petar Spasenovski uit Macedonië. De Macedoniër was al vaker in de prijzen gevallen op internationale kampioenschappen en was gewaarschuwd voor de snelle Kampenaar. Beiden troffen elkaar al eens in 2018 in de finale tijdens de Open Kroatische Kampioenschappen. Toen trok van Moerkerk met 4-3 aan het langste eind.

In een gelijkopgaande wedstrijd pakte de lange Macedoniër een minuut voor tijd een 1-0 voorsprong en die kon van Moerkerk niet meer goed maken. Omdat Spasenovski daarna soepel doorliep naar de finale en zelfs de overwinning in deze klasse (-84kg) kreeg van Moerkerk een herkansing. Hierin won hij in met 2-1 van de Noor Adrian Lopez waarna de Bosnier Hamza Cajic te sterk bleek. Dezelfde Bosnier pakte in de partij erna het brons. Een schrale troost voor van Moerkerk was dat hij alleen had verloren van een medaillewinnaar.