Berkum scoort met Fair Play

Sport

ZWOLLE - Wethouder William Dogger heeft vandaag samen met kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van basisschool de Duyvencamp en de Campherbeek, het Fair Play afsprakenbord in wijkcentrum de Weijenbelt onthuld. Vanaf maandag 15 april 2019 gaan de basisscholen en kinderopvang Partou in Berkum aan de slag met het thema 'Fair Play scoort', een initiatief van SportService Zwolle.

Op hetzelfde moment onthulden kinderen van de groepen 1 t/m 4 de Fair Play afsprakenborden bij de twee scholen en kinderopvanglocaties van Partou. Gedurende het schooljaar komt het thema 'Fair Play scoort' terug tijdens de reguliere lessen, gymnastieklessen, maar ook tijdens deelname aan schoolsporttoernooien of andere sport- en beweegactiviteiten.

Fair Play scoort

Fair Play loopt als rode draad door de sport- en beweegactiviteiten van SportService Zwolle. Onder het motto ‘Fair Play scoort’ is er zowel tijdens de lessen bewegingsonderwijs, de naschoolse sport- en beweegactiviteiten als bij de verenigingsactiviteiten blijvend aandacht voor sportiviteit en respect.

Marco Welink van SportService Zwolle: “We stimuleren dit initiatief bij samenwerkingspartners en vinden het fantastisch dat zij dit integreren binnen het beleid van hun organisatie.”

Vier afspraken
Op een Fair Play-bord staan de vier afspraken die in samenspraak met kinderen uit Zwolle zijn ontwikkeld met betrekking tot dit thema:

  • We hebben respect voor elkaar, de materialen en de omgeving
  • We spelen eerlijk volgens de regels
  • We spelen sportief, ook als het even niet zo goed gaat
  • Iedereen kan en mag meedoen