Sinds maandag 3 mei zijn de vier buitenbanen van de nieuwe padelclub bij de IJsselhallen geopend.
Sinds maandag 3 mei zijn de vier buitenbanen van de nieuwe padelclub bij de IJsselhallen geopend. Foto: Pedro Sluiter

Buitenbanen Peakz Padel geopend; nog even wachten op binnensporten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

PADEL

Play Padel Club, dat verder door het leven gaat als Peakz Padel, opende maandag de buitenbanen bij de IJsselhallen. De opening van het Footsquashcourt van Martin Reijnders laat nog even op zich wachten.

Zaterdag werden de vier buitenbanen opgeleverd en zondag ging het reserveringssysteem (Playtomic) in de lucht. Na wat proefpotjes op zondag werden maandag aan het einde van de middag de eerste spelers welkom geheten in één van de vier outdoorpadelkooien. Janiek Kwakkel kreeg een attentie van Diederik Meijntjes omdat zij zich als eerste had ingeschreven (zie foto onderaan bericht)

Binnen staan al een tijdje zes padelkooien klaar, maar die mogen vanwege de coronamaatregelen nog niet in gebruik worden genomen. Binnensporten moeten van het kabinet nog even wachten. Versoepelingen gaan op zijn vroegst 18 mei in.

Play Padel Club is in 2015 begonnen in Amsterdam en zit ook al in Utrecht, Groningen en sinds kort dus in Zwolle. De naam is nu echter veranderd in Peakz Padel., maar waar die naam precies op slaat is (nog) niet helemaal duidelijk. “Waarom Peakz Padel? We hebben ons laten inspireren door de illustere Jack Peakz. Welkom in Zwolle, Jack!”, twitterde Meijntjes, manager van de padellocatie bij de IJsselhallen. De grote vraag is ‘wie is Jack Peakz’ en daar doet Meijntjes een beetje mysterieus over. “Daar moeten de mensen zelf maar achter komen.”

Padelliefhebbers die alvast wilden reserveren voor komend weekeinde kregen een aangename verrassing. Het spelen is namelijk gratis in het eerste weekeinde dat de buitenbanen open zijn.

Clinics

In het weekeinde van 15 en 16 mei is er een clinic van topspeler Sven Boele bij Peakz Padel, maar deze zit al wel vol.

Ondertussen laat Padel Zwolle zich ook niet onbetuigd. De onderneming van Marc Beunk aan de Middelweg heeft World Padel Tour-coach Diego Mieres gestrikt om clinics te geven in het weekeinde van 29 en 30 mei. Omdat de belangstelling hiervoor zo overweldigend was en de inschrijving volgens Padel Zwolle ‘binnen tien minuten vol was’ is er een tweede weekeinde gepland met Mieres, 5 en 6 juni. “We zijn er zeer trots op dat deze topcoach naar PadelZwolle komt om jullie te laten profiteren van zijn padel knowhow”, aldus Beunk.

Janiek Kwakkel kreeg een attentie van Diederik Meijntjes omdat zij zich als eerste had ingeschreven.
De padel-buitenbanen bij de IJsselhallen zijn geopend.
De padel-buitenbanen bij de IJsselhallen zijn geopend.
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden