Net als vorig jaar is er een streep gegaan door de voorjaarscompetitie.
Net als vorig jaar is er een streep gegaan door de voorjaarscompetitie. Foto: Mark de Rooij

TC Ittersum niet in zak en as; ‘heel goed gedaan in coronatijd’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

TENNIS 

Na het slechte nieuws dat de voorjaarscompetitie voor het tweede jaar op rij niet doorgaat, is de verwachting dat de tennisclubs deze week goed nieuws krijgen. De terrassen van sportlocaties mogen waarschijnlijk weer open. “Als dat zo, willen we aan het einde van de week meteen opengaan”, zegt Anja Holtkamp van TC Ittersum, met zo’n zevenhonderd leden één van de grootste tennisverenigingen in Zwolle.

Holtkamp deelt het voorzitterschap van de club in Zwolle-Zuid met Agnes Klijnstra en die stelt dat het niet doorgaan van de voorjaarscompetitie, die al was ingekort tot vijf speeldagen, voor de leden een hard gelag is. “Je blijft lang hopen op een andere uitkomst. Spelers halen er altijd veel plezier uit.” Hoewel ook de kantine-omzet weer een knauw krijgt, is dat volgens Klijnstra niet onoverkomelijk. “Het is financieel wel een aderlating, maar dat kunnen we wel opvangen. Vooral voor de leden vinden we het heel jammer.”

Dat de terrassen deze week waarschijnlijk open gaan, is natuurlijk goed voor de clubkas, al moeten ze wel om 20.00 uur dicht (en de meeste omzet wordt ‘s avonds gedraaid). “Er worden al voorzichtig bardiensten ingepland. Vooral voor de sfeer op het park is dat natuurlijk fijn.”

‘Prijzen ons gelukkig’

De voorzitters beseffen dat ze niet mogen klagen aangezien het tennis op een korte periode na altijd door kon gaan in coronatijd, in tegenstelling tot vrijwel alle andere sporten. “Daarmee prijzen we ons gelukkig”, zegt Klijnstra. “We zien zelfs dat er in coronatijd overdag vaker getennist wordt dan daarvoor. Eerder was het overdag nooit zo druk.”

Jeugdcompetitie

TC Ittersum heeft onlangs een grote groep nieuwe leden mogen verwelkomen. Dankzij een ‘advertentie’ van een nieuw, jeugdig bestuurslid op social media kreeg de club er in korte tijd bijna zeventig, overwegend jonge tennissers bij. Hoop op het doorgaan van de (verkorte) jeugdcompetitie van de KNLTB is er overigens nog altijd en Klijnstra geeft aan dat er ook een fiat is gegeven voor een interne competitie. “We zitten dus niet in zak en as. We hebben het heel goed gedaan in coronatijd.”

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32