Hoofdtrainer Arno Hoekstra blijft nog langer op de bank bij Berkum.
Hoofdtrainer Arno Hoekstra blijft nog langer op de bank bij Berkum. Foto: Pedro Sluiter

Hoekstra en Berkum nog altijd blij met elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Arno Hoekstra heeft voor twee jaren bijgetekend als hooftrainer van Berkum. De 45-jarige Fries is nu al bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen als oefenmeester van de Zwolse hoofdklasser en stond in een eerdere periode al twee jaargangen aan het technische roer.

Berkum is nog altijd niet uitgekeken op Hoekstra. “Met Arno hebben we een trainer in huis die met rust en vanuit een duidelijke opvatting werkt aan de ontwikkeling van zijn teams, en dat bevalt ons prima. Hoekstra kent onze visie en de club goed. Dat helpt als je iets wilt opbouwen, zoals het inpassen van spelers uit onze eigen jeugdopleiding”, zegt voorzitter Jan Teun Fuller. Hoekstra zelf is in zijn nopjes met de nieuwe verbintenis. “Het is heel prettig werken bij Berkum. De samenwerking met de technisch verantwoordelijken loopt goed, er is hier altijd een goede selectie voorhanden en de plannen van de club passen goed bij mij als trainer.”

Hoekstra werkte voor zijn eerste periode in Berkum drie seizoenen bij FVC in Leeuwarden en was daarvoor vijf jaar trainer van eersteklasser d’Olde Veste ‘54 in Steenwijk. Als voetballer kwam hij uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen, maar blessures maakten helaas een voortijdig einde aan zijn carrière als actief speler.

Hoekstra promoveerde in zijn eerste seizoen (2016/2017) met Berkum naar de hoofdklasse, waar de Zwolse ploeg vriend en vijand verraste door lang mee te doen om het kampioenschap. In het afgebroken coronaseizoen 2019/2020 had Berkum na een matige start net de smaak te pakken en het vorige seizoen, na zes duels afgebroken, begon veelbelovend. Dit jaar loopt het nog voor geen meter. Berkum staat na negen wedstrijden op de dertiende plaats. Zaterdag ontvangt het NSC, dat ook pas negen punten verzamelde.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43