Trainer Marcus Jan Schiere is inmiddels afgezwaaid als coach van Exstudiantes.
Trainer Marcus Jan Schiere is inmiddels afgezwaaid als coach van Exstudiantes. (Foto: Pedro Sluiter)

Indeling zaalvoetbal Exstudiantes

Sport

(Door Erik Riemens)

ZAALVOETBAL - Het eerste team van Exstudiantes Zwolle Dames komt ook komend seizoen uit in de eredivisie. Dat doet het met een nieuwe coach. Assistent Arjan Jansen neemt de taken over van Marcus-Jan Schiere. Hij had Exstudiantes vijf seizoenen onder zijn hoede.

Ook Drs Vijfje (Groningen), FC Marlène (Heerhugowaard) Os Lusitanos (Amsterdam) Feyenoord Futsal (Rotterdam), ZVG Cagemax (Gorichem), Libertas (Driezum), ZVV Den Haag, Zeemacht (Den Helder), DWOW (Wieringerwerf), ZVV Middelburg en Mazzelstars (Zoetermeer) maken deel uit van het hoogste landelijke damesniveau. De laatste drie genoemde teams zijn nieuw. Drachtster Boys trok zich terug, waardoor de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal nu uit twaalf in plaats van tien teams bestaat. Er is sprake van een splitcompetitie. In de eerste helft van het seizoen spelen alle ploegen één keer tegen elkaar. De nummers 1 tot en met 6 gaan daarna verder in de winnaarspoule, de nummers 7 tot en met 12 in de verliezerspoule. De competitie start vrijdag 9 september. 

Trainer

Zwollenaar Yassine Assa (33) wordt trainer van eredivisionist AGOVV-Futsal uit Apeldoorn. De laatste jaren was hij actief bij IFC Zwolle en maakte daar de opmars mee naar de eerste divisie. “Ik ben blij met deze kans”, aldus Assa, die zich namens de KNVB ook bezighoudt met de ontwikkeling van het zaalvoetbal.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden