Dagmar Vermeulen poserend voor Victorium: “Hier kan eigenlijk iedere sporter terecht.”
Dagmar Vermeulen poserend voor Victorium: “Hier kan eigenlijk iedere sporter terecht.” Foto: Hans Smit

Padelbanen geven extra boost aan aanbod multifunctioneel sportcentrum Victorium

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Harry Bouwhuis) 

PADEL - “Dit pand ademt sport in alle facetten”, vertelt Dagmar Vermeulen tijdens een rondleiding door het nieuwbakken en multifunctionele Sportcentrum Victorium. Het toch al ruime sportaanbod werd recent uitgebreid met vier outdoor padelbanen. “Hier kan eigenlijk iedere sporter terecht.”

Vermeulen (46) komt oorspronkelijk uit de squashwereld. Ze won ooit in de B-klasse het NK Squash en eiste in 2011 de titel op tijdens het EK 35+ in de Portugese havenstad Porto. Ze was jarenlang hét gezicht van het Squash- en Cardiocentrum aan de Dobbe in de Aa-landen. Na de opening van Victorium werkt ze er als manager Squash en Padel . Tien squashbanen zijn aangelegd met als ‘eye catcher’ de Glass Court baan Sinds enkele weken liggen er nu ook vier padelbanen naast het fonkelnieuwe sportcentrum.

Raakvlakken

“We zijn daar heel blij mee. De boekingen stromen binnen. Padel is nog steeds hot en heeft raakvlakken met squash en tennis. Maar als je aan padel begint moet je die genoemde sporten wel loslaten, want het is toch heel anders. Daar ben ik met mijn jarenlange squashachtergrond zelf al snel achter gekomen. Het is echt geen kwestie van ’dat doe ik wel eens even’. Padel is een tactisch spel waar geduld voorop staat. Niet te gretig zijn en wachten op fouten van je tegenstander.”
In Spanje wordt padel op hoog niveau gespeeld. Het duurt volgens Vermeulen nog een tijd voordat het racketspel ook in Nederland kwalitatieve stappen maakt. “Maar padel zit in de lift. Dat wordt nu ook door tennissers erkend, die eerder de nodige scepsis hadden. Veel tennisclubs investeren inmiddels in padelbanen. Met name als kijkspel is de sport populair. Dat blijkt wel uit de publieke belangstelling voor de internationale toernooien.”
Waar padel nog in de kinderschoenen staat, is squash al jaren een internationaal geaccepteerde sport. Nederland neemt daar geen toppositie in. Vermeulen geeft dat toe, maar wijst wel fijntjes op de prestaties van de 17-jarige Rowan Damming uit Den Bosch die onlangs wereldkampioen bij de junioren werd. “Een mooie boost voor de sport, maar het blijft wel belangrijk een goede lijn te trekken tussen breedtesport met daarbij gezelligheid en topsport.”

Chique

Vermeulen voorspelt een mooie toekomst voor Victorium, dat verder ruimte biedt aan de nationale turnselectie, de korfballers van Sparta Zwolle en waar fitness en fysiotherapie ook mogelijk zijn. Dat het aansprekende sportbolwerk gelegen is op een steenworp afstand van het Landstede Sportcentrum is voor haar geen issue. “Concurrentie is alleen maar goed. Het houdt je wakker. Ik vind het hier eigenlijk best chique, maar ook weer niet té. Het gezelligheidsaspect scoort hoog. Ik ben dan ook erg blij met de geweldige en stijlvolle horeca die hier is gevestigd. Squash en ook padel zijn toch verbonden met een hapje en drankje erbij. Dat was ook al zo in het Squashcentrum in de Aa-landen.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden