Voorzitter Peter Hiemstra van de jubilerende Skivereniging: "We richten ons vooral op het recreatief skiën."
Voorzitter Peter Hiemstra van de jubilerende Skivereniging: "We richten ons vooral op het recreatief skiën." Foto: Pedro Sluiter

Jubilerende Skivereniging Regio Zwolle biedt volop voorpret op wintersportvakantie

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE – Na een hete zomer houdt Skivereniging Regio Zwolle in september drie open dagen om belangstellenden kennis te laten maken met skitraining. Dat heeft alles te maken met het vijftigjarig bestaan.

De Skivereniging Regio Zwolle is opgericht rond 1970 en viert zaterdag 17 september haar vijftigjarig bestaan. “Een exacte oprichtingsdatum is moeilijk te achterhalen. Maar er is één iemand al vanaf 1972 lid, dus bestaan we dit jaar in ieder geval vijftig jaar. Dat willen we toch wel graag vieren”, vertelt voorzitter Peter Hiemstra op één van de warmste dagen van het jaar waarop een skivakantie nog heel ver weg lijkt. 

Meetrainen

In het kader van het clubjubileum zijn er drie open dagen gepland op zondag 11, dinsdag 13 en zaterdag 24 september. Iedereen mag op deze data meetrainen. ”We zijn een vereniging waar gezelligheid voorop staat met als doel een goede voorbereiding en voorpret op een heerlijke wintersportvakantie. Iedereen traint op zijn eigen niveau. We kennen geen prestatiegerichte tak en richten ons vooral op het recreatief skiën. Toch zou het mooi zijn om ook eens wat nieuwe gezichten te begroeten. Daar zijn ook de open dagen voor bedoeld”, benadrukt Hiemstra.

Skivereniging Regio Zwolle bestaat uit ongeveer 80 leden in een grote leeftijdsgroep van dertig tot zelfs boven de tachtig jaar. Daarom is gekozen om op twee niveaus te trainen. “We maken uitsluitend gebruik van gediplomeerde trainers die de opleiding Ski-Fit van de Nederlandse Skivereniging hebben afgerond. De trainingen zijn vooral op gericht dat de spieren goed voorbereid zijn op het verantwoord uitoefenen van de skisport. Op die manier kan iedereen na een enerverende ski-dag monter en met goed gevoel aan de après-ski beginnen.”
De trainingen vinden ieder jaar plaats in de periode september tot en met april, zowel in de buitenlucht in de omgeving van de Agnietenberg als in Multifunctioneel Centrumzaal De Bolder aan de Dobbe in de Aalanden.

Ski-reis

De kleinschalige club, die voorheen een eigen onderkomen had bij Theehuis De Agnietenberg, ziet af van een uitgebreid jubileumprogramma. Op 17 september is er voor de leden wel een uitstapje naar de Snowworld Zoetermeer.
In januari 2023 staat ook weer de jaarlijkse wintersportvakantie op het programma. Die wordt gehouden in het Italiaanse Valtournence in nabijheid van het omvangrijke skigebied van Breuil-Cervinia-Valltournence en Zermatt.
“Onze clubreiscommissie heeft weer een mooie keus gemaakt”, vertelt Hiemstra. “We organiseren alles zelf, inclusief het reserveren van de ski-bus en de hotelaccommodatie. Daarvoor kunnen we de kosten van deze tiendaagse reis beperkt houden. Ik ben ervan overtuigd dat het opnieuw een voltreffer wordt. Een kwart van de deelnemers aan de reis komt uit de eigen gelederen van de club, aangevuld met leden van andere skiclubs ”