PEC Zwolle oefende op het trainingscomplex tegen VFL 
Bochum: het werd 1-3.
PEC Zwolle oefende op het trainingscomplex tegen VFL Bochum: het werd 1-3. Foto: Erik Riemens

Puike prestatie PEC Zwolle in oefenduel tegen VFL Bochum

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Een kleine week voor de hervatting van de competitie, staat PEC Zwolle er goed op. Na een geslaagd trainingskamp in Spanje, zoals dat zo heet, werd woensdag op Duitse bodem VFL Bochum verslagen. Bram van Polen, Samir Lagsir en Lennart Thy bogen een achterstand om: 1-3.

(door Erik Riemens)

Middenvelder Jimmy Kaparos sprak na de wedstrijd op het trainingscomplex van een mooie overwinning. “We hebben het goed gedaan en mogen trots zijn op onszelf. Bochum speelt wel echt dat Duitse voetbal. Het is fysiek en er zijn veel duels. Zelf kan ik als verdedigende middenvelder ook wel tevreden terugkijken op mijn eigen prestatie. Zeker omdat we na rust geen goal tegen kregen.”

Omver gelopen

Dat gebeurde in de eerste helft wel. PEC had in de beginfase vooral moeite met inderdaad dat fysieke spel van de Bundesligaploeg die voorlaatste staat. Binnen tien minuten scoorde Gerrit Holtmann de 1-0 na aangeven van Tarsis Bonga, werkelijk een beer van een spits. Nadat PEC die beginfase verder goed had doorstaan, kwam het aan voetballen toe. En daar ligt nu eenmaal de kracht van PEC Zwolle.
Uit een van die aanvallen over de linkerkant, werd Jordy Tutuarima omver gelopen in het strafschopgebied. Bram van Polen schoot na ruim een kwartier de toegekende penalty prima binnen: 1-1. Even later raakte Davy van den Berg de paal en frommelde Chardi Landu de rebound naast. Duidelijk was dat PEC de bovenliggende partij was en dat werd beloond met een goal van Samir Lagsir, na aangeven van Haris Medunjanin.

Grens over

In de tweede helft konden de basisspelers, zo verscheen Sven Zitman aan de aftrap net als Thomas Beelen die helemaal weer fit is, de douche opzoeken. Onder meer Ryan Thomas, Apostolos Vellios en Gabi Caschilli kwamen helemaal niet in actie. Kaparos (20) maakte onderdeel uit van een compleet ander elftal dat na rust speelde. Hij vond spelen op Duitse bodem toch wel iets speciaal.
“Toen we de grens overgingen, had ik wel een beetje dat gevoel ja. Ik heb bij Stuttgart en Schalke, waar ik mijn debuut in het eerste heb gemaakt, een hele mooie tijd gehad. Ik heb er een goede jeugd gehad en heb in totaal zo’n tien jaar in Duitsland gespeeld.”

De Arnhemmer maakte deze zomer de overstap van het tweede van Schalke 04, naar PEC Zwolle. Zijn inbreng bepekt zich vooralsnog tot vier invalbeurten in zestien competitieduels. “Als voetballer wil je altijd spelen, maar ik moet geduldig zijn en hard blijven werken. Bovendien doet PEC het goed en daar moeten we alleen maar blij mee zijn. Ik weet waar mijn kracht ligt, duels aangaan en ballen veroveren. Ik ben een echte ‘zes’.”

Goede dingen

Het werd woensdagmiddag uiteindelijk 1-3 voor PEC Zwolle. “Een goed resultaat”, vond ook trainer Dick Schreuder. “ook al is het maar een oefenwedstrijd, maar zoiets zeg je ook als je ‘m verloren zou hebben. Ik heb vandaag goede dingen aan de bal gezien, maar ook als we de bal niet hadden, zoals het druk zetten op de juiste momenten. Dit geeft ons in ieder geval het nodige zelfvertrouwen voor maandag als Helmond Sport op bezoek komt.”