Bram van Polen: "Dan moeten we in zulke wedstrijden maar voor de 2-2 gaan."
Bram van Polen: "Dan moeten we in zulke wedstrijden maar voor de 2-2 gaan." Archieffoto: Pedro Sluiter

PEC Zwolle zet zichzelf te kijk in Maastricht: 3-2

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE – Voetballend zoveel beter zijn, legio kansen bij elkaar spelen en dan toch verliezen. PEC Zwolle liet zich maandagavond van de slechtste kant zien door een 0-2 voorsprong te verspelen. MVV trok in de slotseconden de winst naar zich toe. “Soms zitten deze wedstrijden er tussen”, liet Bram van Polen weten.

(door Erik Riemens)

Het begin van PEC Zwolle had veel weg van een wervelwind. Wie anders dan Thomas van den Belt, voor rust de allerbeste PEC’er, gaf de assist. Haris Mendunjanin kreeg tijd om de bal goed te leggen en schoot raak: 0-1. Even later was het Younes Taha die vanaf de rand van de zestien meter doeltreffend kon aanleggen. Het was zijn tiende goal van het seizoen.

PEC Zwolle bleef daarna bovenliggend, liet de bal snel rondgaan en wisselde veel van positie. MVV had in alles het nakijken, maar kwam toch terug in de wedstrijd. Na een fout van Mendunjanin, kreeg Zwolle de bal niet goed weg, waarna een voorzet van links door Ohran Dzepar bij de tweede paal werd binnengegleden. Er was toen nog geen half uur gespeeld.

Goed gespeeld

Feitelijk veranderde er niet zoveel aan het spelbeeld. PEC kreeg zoveel ruimte om te voetballen, kwam vaak voor de MVV-goal en leek daarvan te profiteren toen andermaal Van den Belt Taha bediende, maar hij leunde te ver achter over. Even later kreeg Thy nog een prima mogelijkheid op de 1-3, maar zijn inzet hobbelde naast. “We speelden voor rust echt goed en ik denk dat al wij met 1-5,1-6 de rust ingaan, dat had MVV niets mogen zeggen”, aldus Van Polen.

Ook in de tweede helft voerde Zwolle voetballend de boventoon, MVV had veel overtredingen nodig, maar in beide gevallen leidde dat eigenlijk tot niets. Hoewel PEC minder en minder ging spelen, kreeg de ploeg van trainer Dick Schreuder toch echt wel mogelijkheden om het duel vroegtijdig te beslissen. Thy kopte op de paal, Van den Belt zag een vrije schietkans gered worden door Romain Matthys en ook Taha had nog wel een treffer kunnen maken.

Weifelend optreden

PEC werd daarna steeds slordiger aan de bal, waardoor MVV meer en meer geloofde in een acceptabel resultaat. Die beloning kwam er door Koen Kostons die weifelend optreden van PEC-doelman Jasper Schendelaar afstrafte: 2-2. PEC probeerde met Tolos Velios, Gervane Kastaneer en daarvoor al met Ryan Thomas aanvallend beter voor de dag te komen. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Rayan El Azrak kroonde zich tot matchwinnaar door ruim in blessuretijd de 3-2 te maken.
Daarmee leed PEC Zwolle tegen zowel ADO Den Haag als MVV twee keer een nederlaag. Bovendien wacht na Den Bosch thuis, een zwaar dubbelprogramma uit tegen Willem II en De Graafschap in één weekend. Van paniek is echter nog geen sprake, concludeerde Van Polen. “Want we krijgen kansen en scoren ook nog steeds. Alleen soms lijkt het wel of iedereen een goal wil maken. We moeten zo’n wedstrijd eerder killen.”

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16