Maud Broeksema gaat er met de bal vandoor tegen Be Quick'28 (in PEC-shirts).
Maud Broeksema gaat er met de bal vandoor tegen Be Quick'28 (in PEC-shirts). Foto: Henri Zuidberg

Maud Broeksema wint Salverda Topscorers Trofee

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Met maar liefst 41 competitiegoals is Maud Broeksema de winnares van de Salverda Topscorers Trofee 2022/2023. De pas 17-jarige spits werd vorig seizoen nog tweede, toen met 37 goals. “Ik ben heel erg tevreden.”

(door Erik Riemens)

Als gekeken wordt naar het aantal gescoorde treffers, zou Erika de Bok van EDON eigenlijk de winnares zijn. Zij scoorde het duizelingwekkende aantal van 49 goals, maar zoals bekend werkt het Salverda Topscorers Trofeeklassement met een puntensysteem. Hoe hoger je speelt, hoe zwaarder de gescoorde doelpunten tellen. Broeksema behaalde 61,5 punten, De Bok 49 en daartussen nestelde zich Alieke Kale van ZAC met 36 doelpunten en een puntentotaal van 54.
“Ik vind het echt heel leuk dat ik gewonnen heb’’, aldus winnares Maud. “Maar wat ik ook leuk vind is dat er nog drie andere doelpuntenmaaksters uit ons team in de top tien staan. We gunnen elkaar allemaal dat we een doelpunt maken. Het is zeker niet zo dat mijn teamgenoten mij pers se willen laten scoren hoor, ha, ha.”

Rennen

In totaal scoorde WVF deze competitie maar liefst 118 keer en toch werd het tweede, met één punt achterstand op ZAC. Die ploeg scoorde ook nog een keertje vaker. “Uit verloren we van ze, thuis werd het op een doordeweekse avond 3-3. Ik scoorde toen twee goals, die treffers zijn mij wel het meeste bijgebleven. Ik heb dit seizoen veel gescoord vanuit een dieptepass en dat ik dan wegsprint en uiteindelijk de goal maak. Daar moet ik het ook wel van hebben. Van het rennen en dan scoren en veel minder van afstandsschoten of koppen. Volgens mij heb ik twee kopgoals gemaakt.”
Het seizoen is nog niet ten einde. WVF speelt nog nacompetitie om promotie naar de tweede klasse, al tellen die gemaakte goals uiteraard niet meer mee voor de Salverda Topscorers Trofee. “Vorig jaar werden we kampioen in de vierde klasse, toen hadden we echt te weinig weerstand en eigenlijk dit seizoen ook. Alleen ZAC, wij en IJVV staken er bovenuit. We hebben thuis ook dik verloren van IJVV. In de tweede klasse zijn de ploegen toch veel meer aan elkaar gewaagd.”
Als het aan de topschutter ligt, is ze op welk niveau dan ook. ook komend seizoen actief bij WVF. Maar wie in twee jaargangen 78 keer scoort, is hoe dan ook gewild. “Ja dat klopt, maar ik heb het al eerder laten weten. Ik heb hier ontzettend naar mijn zin, dus ik blijf gewoon bij WVF.”

Keeper

En dat gaat dan na de zomer gebeuren onder leiding van een nieuwe trainer. Jan Koele neemt na twee succesvolle seizoenen het trainersschap over van Chris Ipenburg. Dat wordt dus of in de tweede of derde klasse. Broeksema heeft er alle vertrouwen in. Ondanks dat Céline van Velzen, toch goed voor veertien treffers, ermee ophoudt. “En onze keeper stopt ook, dus we zoeken nog een vervangster”, besluit Maud.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden