Jorben Nieuwenhuis
Jorben Nieuwenhuis Foto: Henry Dijkman

Berkum ontvangt knap presterend TVC ‘28

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag thuis tegen TVC ’28, dat dit seizoen debuteert in de 4e Divisie D en verrassend sterk is gestart. De ploeg uit Tubbergen staat nu tweede op de ranglijst, met een gelijk aantal punten als koploper VVOG. De Zwollenaren wacht, na de afstraffing die ze afgelopen zaterdag kregen, dus opnieuw een zware klus.

“Het zal niet gemakkelijk worden” , verwacht Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “TVC zit in een aardige flow en ze staan niet voor niets tweede. Bij ons loopt het nog minder, maar we hoeven niet in paniek te raken. We hebben een relatief jonge ploeg, maar we moeten wél meer lef en bravoure tonen en defensief stabieler worden.”

Voetballes 

Berkum opereert dit seizoen nog te wisselvallig. De equipe van trainer Eduard Lindeboom speelde twee keer gelijk en won ruim van Heino, maar verloor onnodig met 2-1 bij Pelikaan S en kreeg afgelopen zaterdag voetballes bij VVOG, dat met een 6-1 winst meer dan een maatje te groot bleek. Berkum liet daar in de eerste minuut een flinke kans liggen, maar daarna was de thuisclub heer en meester. De score werd geopend via een penalty, maar nog vóór rust liepen de Harderwijkers uit naar 3-0. In het tweede bedrijf kwam VVOG op 4-0 en 5-0 voordat Berkum via Vince van den Anker wat terug deed (5-1), maar daarna kreeg Berkum nog een zesde treffer om de oren. 

VVOG, de beste ploeg waartegen de Zwollenaren tot nu toe aantraden, gaf daarmee een duidelijk visitekaartje als titelkandidaat af en Berkum staat na dat pak rammel nu 11e. De ploeg van trainer Lindeboom zal de komende weken dus punten moeten gaan pakken om uit de onderste regionen te komen.

De wedstrijd Berkum-TVC ’28 op Sportpark De Vegtlust begin zaterdag om 14.45 uur.