Dean Vreugdenhil
Dean Vreugdenhil Foto: Henry Dijkman

Berkum naar getergd Be Quick 1887

· leestijd 1 minuut Sport

BERKUM - Berkum speelt zaterdag uit bij Be Quick 1887 in het Groningse Haren, een tegenstander die de laatste weken onder de maat heeft gepresteerd en ongetwijfeld tuk op revanche zal zijn. De Zwollenaren richtten zich vorige week op na wat mindere weken en zijn er op gebrand die doorgaande lijn door te trekken.

“We zullen het daar zeker niet cadeau krijgen, maar dat is eigenlijk elke wedstrijd zo”, beseft Berkum-middenvelder Dean Vreugdenhil. “We zullen er dus hard voor moeten vechten, maar vorige week hebben wij zeker in de eerste 25 minuten echt goed gespeeld en dat niveau moeten we nu langer vasthouden.”

Be Quick 1887 eindigde vorig seizoen keurig als vijfde in de zondagse 4e Divisie A. Onder de nieuwe trainer Paul Matthijs, in het verleden prof en aanvoerder bij FC Groningen, gaat het nu in de nieuwe 4e Divisie D nog niet naar wens. Be Quick won de eerste twee duels, maar verloor daarna vier keer op rij.

Grilliger

Ook Berkum opereert tot nu toe grilliger dan de fans hadden gehoopt. De selectie van trainer Eduard Lindeboom won twee keer, speelde net zo vaak gelijk en ging ook twee keer als verliezer van het veld. Afgelopen zaterdag deden de Zwollenaren het echter goed door thuis met 3-2 te winnen van TVC ’28, tot dan de nummer twee van de ranglijst. Berkum kwam op 2-0 via een penalty van Marc van der Meulen en een spitsengoal van Lars Miedema.

Na rust drong TVC aan maar het creëerde weinig echte kansen, terwijl Jorben Nieuwenhuis namens Berkum uit een vrije trap de 3-2 binnen schoot. De Zwolse equipe schoof daarmee op naar de achtste plaats van de ranglijst en kan de blik weer naar boven richten.

De onderlinge verschillen in de 4e Divisie D zijn echter nog klein, want bijvoorbeeld Be Quick 1887 heeft maar twee punten minder. De wedstrijd Be Quick 1887-Berkum wordt zaterdag op het wat ongebruikelijke tijdstip van 16.15 uur afgetrapt

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16