Huib Veurink
Huib Veurink Foto: Henry Dijkman

Berkum naar goed draaiend Quick ‘20

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag uit in Oldenzaal bij Quick ’20, dat als promovendus prima meedraait in de 4e Divisie D en de laatste tijd een sterke serie heeft neergezet. Berkum heeft vorige week punten laten liggen en is hard toe aan betere resultaten.

“Onze opdracht is duidelijk. Dit is een belangrijke wedstrijd en die moeten we gewoon winnen, dan blijf je erbij”, weet Berkum-keeper Huib Veurink. “Verdedigend staat het bij ons al weken goed en wij weten ook kansen te creëren, dus we zullen nu in de laatste wedstrijden vóór de winterstop punten moeten gaan pakken.”

Overtuigend gestart
Quick ’20 werd vorig seizoen kampioen in de zaterdagse eerste klasse E van het District Oost, met uiteindelijk slechts één punt voorsprong op de concurrentie. De ploeg van trainer Erik Hazewinkel is daarna echter overtuigend gestart in de Vierde Divisie. Afgelopen zaterdag bleek Quick ook te sterk voor DETO, dat op een 1-2 nederlaag werd getrakteerd.

Verloren van koploper
Berkum kijkt minder tevreden terug op de laatste competitieronde. Na vier remises op rij, tegen teams die allen in de top meedraaien, verloor de ploeg van trainer Eduard Lindeboom teleurstellend met 0-1 van koploper Excelsior ’31. Berkum liet ook tegen die nog ongeslagen titelkandidaat zien prima mee te kunnen, al kwamen de Zwollenaren in de eerste helft goed weg toen een vrije trap van Excelsior door de paal werd gestuit. Daar stonden enkele prima kansen voor Berkum tegenover. Met name spits Lars Miedema had echter de pech dat de Excelsior-doelman, vooral na rust, in de vorm van zijn leven verkeerde en een aantal fraaie schoten uit zijn doel ranselde. Berkum bleef zodoende met lege handen achter en kreeg minder dan wat er, gezien het spelbeeld en de kansen, die middag in had gezeten.

Berkum bleef ondanks die nipte nederlaag op de negende plaats in de Vierde Divisie D hangen, maar de onderlinge verschillen zijn in dat deel van de ranglijst klein. Quick ’20 staat drie plaatsen hoger, maar heeft slechts vier punten meer.

De wedstrijd Quick ’20-Berkum op sportpark Vondersweijde Oldenzaal begint zaterdag om 15.00 uur.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40