Joey Platenkamp komt het veld op tegen ZAC.
Joey Platenkamp komt het veld op tegen ZAC. Foto: Pedro Sluiter

Joey Platenkamp gaat heus nog wel paar doelpunten maken

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 13 Joey Platenkamp (26) van Zwolsche Boys.

(door Erik Riemens)

Jullie verloren zaterdag de burenderby tegen ZAC (1-0), die zelfs even werd gestaakt vanwege vuurwerk. Hoe kijk je erop terug?

“Nou persoonlijk niet zo best, want ik moest na een half uur al geblesseerd afhaken. Vorige week had ik ook al last van de hamstrings, nu schoot het er ineens in. Ik zei meteen tegen de trainer van wissel mij, dit wordt niet meer wat.”

En met de wedstrijd werd het ook niet meer wat toch?

“Het was geen beste wedstrijd. Van beide kanten niet. In de eerste helft kregen zij één kans en die vloog erin. Toen zij een rode kaart kregen, hoopte je dat je nog wat kon creëren, maar helaas bleef het bij 1-0.”

Jullie staan twaalfde in de derde klasse, alleen SV ‘t Harde en EFC’58 doen het nog slechter. Het is nog niet écht jullie seizoen zeg maar.

“Ja dat klopt. Als we erin blijven dan doen we het goed. Laat ik het daar maar ophouden. Zelf had ik er wel tien kunnen maken, maar ik sta pas op één doelpunt. Echt, paal, lat of net weer naast. Ballen die er eigenlijk altijd gewoon ingingen, gaan er nu niet in. Maar ik scoor heus nog wel een paar goals hoor.”

Je maakte dit seizoen de overstap van VSW naar Zwolsche Boys, wilde je niet in de vijfde klasse spelen?

“Nee dat was het niet, want ik voel mij heus niet te groot voor voetballen in de vijfde klasse. Alleen als ik bij VSW  zou blijven, dan is het wel een beetje klaar hè. Dan blijf je daar altijd. Ik ben 26 jaar en als ik nog wat wil, dan moet het nu. Daarom ben ik naar een derdeklasser gegaan. Want als je het daar dan goed doet, wie weet kun je dan weer een stap maken. Al denk ik niet dat de clubs nu voor mij in de rij staan, ha, ha.”

Dan nog even iets positiefs. Jullie bereikten de halve finale van het Protos zaalvoetbaltoernooi. Hoe beleefde je dat?

“Cool. Echt mooi, een heel ander sfeertje en wat een publiek. Het is best intensief, want na zes, zeven minuten ben je helemaal bekaf. Ik ben niet echt een zaalvoetballer, maar wel redelijk technisch en ik houd gewoon van voetballen. Het is zo leuk om te doen.”

In 2017/2018 scoorde je 39 keer en won je de Salverda Topscorerstrofee. Dat gaat nu niet lukken. Maak je je zorgen?

“Nee joh, dat doe ik niet meer. Dat scoren komt vanzelf wel weer. Ik ben het echt niet verleerd.”