Maikel Frijlink aan de bal. VSW deinst terug.
Maikel Frijlink aan de bal. VSW deinst terug. Foto: Pedro Sluiter

Bij Wijthmen valt het volgens Maikel Frijlink vaak net verkeerd

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Ook dit seizoen krijgt de rubriek Salverda Topscorers Trofee weer wekelijks aandacht in De Swollenaer, op de website en op Facebook. De sluwe spitsen, de gehaaide goaltjesdieven en de mannen en de vrouwen die vaak een vinkje achter hun naam krijgen komen aan bod. En dat van alle Zwolse clubs. In aflevering 15 Maikel Frijlink (32) van Wijthmen.

(door Erik Riemens)

Jullie speelden zaterdag met 0-0 gelijk tegen VSW. Genoten?

“Het was een bloedeloze 0-0 en eigenlijk was de wedstrijd het aanzien niet waard. Bovendien speelden we lange tijd met tien man, omdat we vlak na rust een rode kaart kregen. Een speler van ons zei ‘grappenmaker’ tegen de scheidsrechter, alleen die dacht dat het wat anders was en trok de rode kaart. Dat was vorige week ook al zo. Al met al heel teleurstellend, want de kwaliteit is er wel, alleen scoren we te weinig en dan wordt het lastig hè.”

Jullie staan zesde, met 24 doelpunten voor en maar 14 tegengoals. Zaterdag krijgen jullie concurrent Koninklijke UD op bezoek. Wat is het voor een seizoen tot nu toe?

“We willen het hoogst haalbare halen en dat is promotie naar de vierde klasse. Alleen als je zulke wedstrijden zoals tegen VSW niet wint, dan wordt het wel moeilijk. Het is een beetje het seizoen van vaak net niet. Vorige week speelden we tegen koploper Lemele. Wij stonden met tien man en kregen de betere kansen, terwijl zij achteruitlopen, maar wel met 3-2 winnen. Echt, we krijgen vaak de complimenten, maar ik heb liever de punten.”

Je speelde vorig seizoen nog bij VSW. Vanwaar die overstap en merk je een verschil?

“Ik heb behalve een jaartje SVI, altijd bij VSW gespeeld. Op een bepaald moment gingen al mijn vrienden weg en bleef er weinig meer over. Ik ben daarna gevraagd of ik bij Wijthmen wilde spelen en heb toen samen met William van Oene, de overstap gemaakt. Het zijn beide échte dorpsclubs, dus er is volop gezelligheid. Ik merk eigenlijk geen verschil, behalve dat wij iets meer kwaliteit hebben.”

Ben je in al die seizoenen een andere speler geworden?

“Bij VSW speelde ik eigenlijk altijd in de voorhoede. Ik ben in de loop van de jaren steeds meer naar achteren geschoven. Die snelle aanvaller van vroeger, dat ben ik niet meer. Ik sta nu vaak op het middenveld, op de nummer zes positie. Dan wordt scoren ook wat lastig, ha, ha.”

Maar je kent de Salverda Topscorers Trofee toch wel?

“Zeker, want mijn toenmalige teamgenoot bij VSW, Joey Platenkamp heeft ‘m ooit een keer gewonnen. Dat weet ik nog wel.”