Dick Krommenhoek (links) met vaste assistent Rob Nugter. Het trainersduo vertrekt alsnog bij SVI.
Dick Krommenhoek (links) met vaste assistent Rob Nugter. Het trainersduo vertrekt alsnog bij SVI. Foto: Pedro Sluiter

Trainer Dick Krommenhoek toch niet verder bij SVI: “Onze ambities liggen te ver uit elkaar”

· leestijd 2 minuten Sport

AMATEURVOETBAL - Was het op financieel vlak al behoorlijk onrustig bij SVI, nu moet de club uit Ittersum eind maart plotsklaps op zoek naar een nieuwe trainer. Hoofdtrainer Dick Krommenhoek en assistent Rob Nugter maken het seizoen nog wel af, maar zien af van een eerdere contractverlenging. “Onze ambities liggen te ver uit elkaar. Op die manier kunnen wij niet meer werken zoals we willen”, concludeert Krommenhoek. 

(door Erik Riemens)

De 51-jarige trainer uit Steenwijkerwold was bezig aan zijn eerste seizoen in Zwolle Zuid. Medio februari werd nog gemeld dat het contract verlengd werd. SVI was tevreden over de manier van spelen, het inpassen van jeugd en de prestaties na de degradatie van vorig seizoen uit de eerste klasse. Krommenhoek en Nugter, die al eerder samenwerkten bij SC Emmeloord en ‘d Olde Veste, zagen op hun beurt voldoende potentie in de jonge spelersgroep. Ook over de faciliteiten en wedstrijdorganisatie was het trainersduo goed te spreken. “De club heeft zelf ook de ambitie om terug te keren naar de eerste klasse. Dat vind ik heel belangrijk”, liet Krommenhoek toen nog weten. “In goeden doen vind ik ons zeker eerste klasse waardig.”

Financiële situatie

Juist op die ambities strandt nu de samenwerking. Iets dat niet losgezien kan worden van de financiële situatie van de club, waar gisteren tijdens een extra ledenvergadering ook over gesproken werd. Zo zou SVI de begroting niet meer rond kunnen krijgen en ontvingen spelers hun vrijwilligersvergoeding, die ze krijgen op het moment dat ze zich inzetten voor de vereniging, ook niet meer.

Daarbij kwam nog het vertrek van Arjan Jansen. Hij was jarenlang voorzitter van de Bestuursgroep Voetbal, een autonoom onderdeel van het gehele technisch beleid bij SVI. Jansen kon zich niet vinden in de bezuinigingen die het hoofdbestuur wilde doorvoeren en stapte eind januari op. “Jammer dat het zo gelopen is. Ik had wekelijks contact met Arjan, dan praatten we over de wedstrijd, de selectie en ook over volgend seizoen. Een soort klankbord voor mij. Er is gezegd dat er een opvolger komt, maar daar is voor mij geen duidelijkheid over. Ook is er het hele seizoen al geen trainer voor het tweede elftal, waardoor spelers een eigen keuze hebben in het wel of niet beschikbaar zijn voor de eerste selectie.”

“Nadat Arjan opstapte, hadden Rob en ik veel contact met spelers en begeleiding, ook van de O23, om de teams samen te stellen. We kregen alleen steeds meer het idee dat we het allemaal zelf maar moesten uitzoeken. En dat houdt een keer op. Het is zeker geen beslissing die je zomaar neemt, want met de spelersgroep en technische staf klikt het prima. Dinsdagavond (gisteren, ER) hebben we in een gesprek met de selectie en de begeleiding besloten om er samen het beste van te maken”, aldus Krommenhoek.

Reactie voorzitter

SVI-voorzitter Geert Prins betreurt het vertrek van Krommenhoek en Nugter. “Ik vind het jammer, want Dick en Rob zijn hele plezierige en aimabele mensen, die SVI op een goede manier vertegenwoordigen. Zowel langs het veld als in de bestuurskamer. We hebben natuurlijk niet voor niets onlangs hun contract verlengd. Wat ik van de spelers begrijp, wordt vooral de duidelijkheid die de trainers geven erg gewaardeerd. Hun vertrek betekent wel een uitdaging om nu nog een trainer te vinden voor het nieuwe seizoen”, aldus Prins, die verder niet wil ingaan op de huidige financiële situatie van de club.