Boaz Rahajaan
Boaz Rahajaan Foto: Henry Dijkman

Berkum zet in op revanche tegen Pelikaan

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum ontvangt zaterdag, in de eerste wedstrijd na de winterstop, hekkensluiter Pelikaan S. De Zwollenaren zijn er op gebrand om genoegdoening te halen voor de uiterst zure 2-1 nederlaag waar ze eerder dit seizoen bij Pelikaan tegenaan liepen.

“Iedereen wil revanche, het was schandalig dat we daar niet hebben gewonnen. Bij de rust hadden we toen al met 0-4 vóór moeten staan”, beseft Berkum-verdediger Boaz Rahajaan. “Maar het loopt nu beter en wij hebben een goede voorbereiding gedraaid. We moeten onszelf niet overschatten, maar nu moet het goed komen.”

Na de 2-1 zege van De Pelikaan op Berkum werd in de volgende 14 wedstrijden nog maar één andere overwinning geboekt. In de eerste periode bleef de schade nog beperkt, maar in de vijf duels daarna pakte de ploeg maar één punt. In de laatste wedstrijd vóór de winterstop leek er trouwens meer in te zitten, maar werd in blessuretijd alsnog met 3-2 verloren van DETO en ging Pelikaan wéér met lege handen naar huis. De Groningers staan nu onderaan de ranglijst van de 4e Divisie D, al zijn de verschillen met de concurrentie nog klein. 

Hechte verdediging 

Berkum kijkt overigens ook niet met plezier terug op de afsluiting van de eerste competitiehelft, want toen gingen de Zwollenaren in eigen huis met 1-2 onderuit tegen MASV. De bezoekers zetten een uiterst hechte verdediging neer en kwamen kort vóór en na rust op 0-1 en 0-2. Berkum kwam er daarna simpelweg niet meer door en kon pas in de extra tijd een eretreffer van Alex van Hoesel bijschrijven.

In de winterstop kwam de equipe van trainer Eduard Lindeboom in de oefenduels heel wat beter voor de dag. Eerst werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen derdedivisionist Staphorst en zaterdag wonnen de Zwollenaren met 3-1 van de sterke eersteklasser Batavia ’90. Berkum staat nu op de 10e plek van de 4e Divisie D en wil tegen Pelikaan niet alleen hogerop, maar is ook méér dan gebrand op revanche. De wedstrijd op sportpark De Veglust begint zaterdag om 14.45 uur..

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 22 uur geleden