Fietscontrole bij basisschool de Wingerd door studenten Deltion College

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Studenten van de mbo-opleiding Fietstechnicus van het Deltion College controleren dinsdag 13 oktober de fietsen van de  leerlingen van basisschool de Wingerd. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwolle.


Veilig Verkeer Nederland organiseert o.a. landelijke en regionale acties om jongeren en hun ouders/verzorgers bewust te maken van de risico´s in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland afdelingZwolle voert 13 oktober samen met de opleiding Fietstechnicus van het Deltion College een verlichtingscontrole uit bij basisschool de Wingerd. Tijdens deze controle wordt niet alleen de verlichting gecontroleerd maar ook het zadel, de remmen, de banden, de trappers en het stuur.

Voor de studenten van het Deltion College vormt dit project een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen. De studenten doen niet alleen de controle van de fietsen maar ze voeren ook kleine reparaties uit.

Na afloop van de controle krijgen de leerlingen van de Wingerd een controlekaart mee waarop staat wat er eventueel nog aan de fiets moet gebeuren. Kinderen waarvan de fiets is gecontroleerd, krijgen een leuke sleutelhanger als herinnering. Deze actie is mogelijk door de medewerking van VVN Zwolle en subsidies van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel.

De fietscontrole vindt plaats op dinsdag 13 oktober van 9.00 tot 12.00 uur bij basisschool De Wingerd,  Stokmeesterslaan 5-7, Zwolle. Een zelfde controle vindt plaats op 27 oktober 2015 bij basisschool Aquamarijn, Turfmarkt 5 en op 3 november bij basisschool De Aquarel, Waallaan 6.

Informatie over Veilig Verkeer Nederland afdeling Zwollevindt u op www.veiligverkeerzwolle.nl