Afbeelding

Expertisecentrum houdt medewerkers met plezier langer mobiel

Partnerbijdrages

We worden met elkaar steeds ouder en werken ook langer door. Daarom is er steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Dat gaat enerzijds om motivatie, plezier en de juiste man/vrouw op de juiste plek.

Anderzijds wordt een gezonde lichamelijke conditie, vooral op latere leeftijd, steeds belangrijker. Het Expertisecentrum Voet en Beweging, een innovatief zorgconcept in Zwolle, heeft een speciaal programma ontwikkeld voor medewerkers die graag goed in beweging willen blijven als ze aan het werk zijn. Dit programma heet Langer Mobiel op de werkvloer.

In het programma wordt correctief en preventief behandeld, volledig gericht op een langdurige inzetbaarheid. Behandelaars maken deel uit van een divers team van zorgprofessionals, waaronder een podotherapeut, podoloog, een fysiotherapeut en een medisch pedicure. Het programma wordt aangeboden zonder extra kosten dan via de bestaande zorgregelingen. Het doel? Meer aandacht, kwaliteit en zorg voor hetzelfde budget. Het is een van de pijlers van het Expertisecentrum Voet & Beweging: de zorg slimmer en goedkoper organiseren, zowel voor werknemers als voor werkgevers.

Het programma Langer mobiel op de werkvloer

  • Onderzoek en behandeling bij het bedrijf of op locatie van Voet & Beweging

  • Training op correctie en preventie van alle voet- en bewegingsklachten

  • Aanpassingen van schoenen en levering van steunzolen volgens de laatste eisen

  • Harde garantie op het beschermingsniveau van de werkschoenen

  • Samenwerking met zorgprofessionals die het totale bewegingsapparaat beoordelen

  • Nazorg zodat medewerkers altijd optimaal gecontroleerd zijn 

Voor medewerkers die willen weten wat optimaal loop- en bewegingscomfort voor hen betekent, heeft het Expertisecentrum een quick scan ontwikkeld. Kijk voor meer informatie zie www.voetenbeweging.nl.