Zeggen dat je voor KiKa werkt opent deuren: Groots concert in WRZV-hallen
Zeggen dat je voor KiKa werkt opent deuren: Groots concert in WRZV-hallen brugmedia.nl

Zeggen dat je voor KiKa werkt opent deuren: Groots concert in WRZV-hallen

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

ZWOLLE ? Kanker raakt helaas iedereen. Want, wie kent niet iemand die het heeft? Zodra het om kinderen gaat komt het nog veel harder binnen, weet Jettie Kamphof. ?Zeg dat je voor KiKa werkt en alle deuren gaan open.? Op vrijdag 6 februari in het bijzonder die van de Zwolse WRZV-hallen.

Op die dag wordt daar namelijk, vanaf 19.30 uur, een speciaal concert gegeven. De opbrengst ervan komt geheel ten bate van de stichting die kanker onder kinderen onderzoekt en bestrijdt. Jettie heeft het concert samen met haar man Henk georganiseerd. Eigenaar Joop van Ommen van de WRZV-hallen stelt de hallen belangeloos ter beschikking.

Henk: ?Daar zijn we echt heel blij mee. Je begint dan op nul, hoeft niet eerst een bedrag terug te verdienen.?  Zelf treedt de Mastenbroeker overigens ook op, zei het samen met de andere zangers van het Hervormd mannenkoor. Dit koor verzorgt de ouverture op een gevarieerde muzikale avond met kinderkoor De Bromvlieg, de vrouwelijke gitaarformatie Kithara, pianist Jan Lenselink, Evelyn Heuvelmans op de hobo en de bekende tv-dominee Arie van der Veer (EO) die een overdenking houdt. De algehele leiding is in handen van Freddy Veldkamp.

Jettie houdt vooraf een korte inleiding. ?Een week voor het concert heb ik een vrijwilligersdag bij KiKa. Tijdens zo'n dag hoor je de nieuwste onderzoeksresultaten en hoeveel vooruitgang er is geboekt. Dat komt goed uit. Op het moment dat je mensen concreet kunt vertellen wat het werk van KiKa en hun bijdrage daaraan kan betekenen, zijn ze extra gemotiveerd om de stichting te blijven steunen.? ?Maar?, zo voegt Jettie daar aan toe: ?Ik houd het kort. Het gaat erom dat de bezoekers een leuke muzikale avond hebben.?

Jettie en Henk prijzen zich gelukkig met een gemêleerd gezelschap aan muzikanten en zangers. Erg blij is Jettie met de dames van Kithara. ?Het zijn vier vrouwen op gitaar en het klinkt geweldig wat ze doen. Ik had, toen ik hen ontmoette meteen een klik met ze. Gitaarspel voegt in mijn ogen ook echt wat toe met een heel eigen karakter.? ?Het is wel een beetje vergelijkbaar met de bekende christelijke band Sela?, zegt Henk Kamphof, om meteen maar even een cd op te zetten. Hij is druk bezig met flyeren voor het concert. Ervaring hebben de twee al voldoende met het organiseren van activiteiten voor KiKa.

Een soortgelijk concert in de monumentale Bovenkerk in Kampen leverde ongeveer zesduizend euro op. ?Dat hopen we natuurlijk te overtreffen?, zegt Jettie. Het zou zomaar eens kunnen. De WRZV-hallen bieden immers plaats aan 1.500 mensen. Dat maal de entreeprijs levert al een bedrag op dat hoger ligt en aansluitend wordt er nog gecollecteerd. ?Je krijgt tegen betaling van het kaartje al een heel mooi concert en er zijn altijd mensen die meer willen geven. Dus waarom zou je dan niet collecteren?, licht Jettie Kamphof toe.

Na het overlijden van hun dochter Tineke ? die stierf aan leukemie op volwassen leeftijd, maar de gedachte aan een kind met kanker nog minder kon verkroppen dan haar eigen lot ? hebben Jettie en Henk Kamphof een bedrag opgehaald dat in de buurt ligt van de 300.000 euro. In een ruimte bij hen thuis hangen de cheques die daarvan getuigen, variërend van circa 300 tot 75.000 euro.

De boodschap is duidelijk: Iedere actie is welkom en wordt erg gewaardeerd. Kaarten in de voorverkoop kosten 7,50 euro. Aan de zaal betaal je 10 euro. Kinderen tot tien jaar mogen voor 4 euro naar binnen en betalen voor een kaartje in de voorverkoop 2,50 euro. De voorverkoopadressen zijn bij de familie Kamphof aan de Oude Wetering 112 in Mastenbroek (na 15.00 uur), Fruithandel van Lente in IJsselmuiden, Optiek Schrijver in IJsselmuiden, Evangelische Boekhandel De Rank in Kampen en Evangelische Boekhandel De Fakkel in Zwolle.