?Ook de Zwolse toekomstig student moet gaan lenen'

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Vanaf september 2015 kunnen nieuwe studenten niet langer gebruikmaken van de basisbeurs. Ze zullen in vervolg moeten gaan lenen. Studenten Overleg Orgaan Zwolle vindt dit een jammerlijke stap voor de Zwolse toekomstige student, zo laat ze weten in een persbericht.

?Dinsdagavond stemde de Eerste Kamer in met het voorstel om de basisbeurs af te schaffen. PvdA, VVD, D66 en GroenLinks stemden laat in de avond definitief voor. Het SOOZ vindt het jammer dat lenen nu nog eerder gestimuleerd wordt.? Voorzitter Diederik Engeltjes: ?Op nog vroegere leeftijd leren lenen kan toch nooit iets zijn wat je studenten wil leren.?Ook maakt de voorzitter zich zorgen over de toegankelijkheid van het onderwijs. ?Het mag niet zo zijn dat studenten gaan afzien van een studie vanwege hoge kosten.?Daarnaast is het SOOZ nog steeds van mening dat de invoering te snel gaat gebeuren.

?Natuurlijk zal het overlegorgaan zich inzetten om toekomstige studenten goed in te lichten over de gevolgen van het leenstelsel. Alhoewel de overheid dit als basistaak heeft, ziet het SOOZ hier wel een belangrijke taak voor zichzelf weggelegd.?

SOOZ staat voor Studenten Overleg Orgaan Zwolle. De organisatie behartigt de belangen van de Zwolse student naar de buitenwereld, zowel van de georganiseerde student als de individuele student.