Man terecht voor overval met luchtdrukpistool

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - De verdachte van een gewelddadige beroving in een supermarkt in de Zwolse wijk Holtenbroek blijkt nog twee openstaande straffen te hebben staan. De 41-jarige I.T. wordt ervan verdacht op 15 augustus met een pistool de C1000 beroofd te hebben.

Bij de overval richtte hij zijn wapen op twee personen in de supermarkt. Een van hen kreeg er een slag mee op zijn hoofd. T. zit sinds zijn aanhouding vast. Dinsdag diende zijn strafzaak en de officier van justitie maakte meteen bekend dat ze mogelijk de tenuitvoerlegging zal eisen van twee openstaande straffen. In maart dit jaar kreeg de man door het hof in Arnhem een voorwaardelijke straf van twee maanden opgelegd. Ook een vorig jaar opgelegde voorwaardelijke straf van een maand cel stond nog open. De man heeft de beroving bekend. "Ik weet het, ik heb iets verkeerds gedaan. En daar heb ik achteraf spijt van gehad.'' Hij was naar eigen zeggen tijdens het plegen van de roof onder invloed van alcohol.

Ook een van de slachtoffers was in de zaal. Hij kwam echter grotendeels voor niets omdat de zaak werd aangehouden. Het Openbaar Ministerie had verzuimd om een psychologisch onderzoek aan te vragen. Nu moet dat alsnog gedaan worden. Voor de advocaat was dit reden de rechtbank te verzoeken zijn clit de inhoudelijke behandeling van de zaak, over vermoedelijk drie maanden, in vrijheid af te laten wachten. Dat is de enige manier voor hem zijn woning te behouden. De raadsman vroeg zich bovendien af of het voortduren van detentie mogelijk langer duurt dan de straf die zijn clit opgelegd zal krijgen. De rechtbank vond dat de verdachte voorlopig vast moet blijven zitten. De voorzitter verwees daarbij onder meer naar de nog twee openstaande celstraffen. Ook heeft de reclassering ingeschat dat de kans op herhaling groot is.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 10 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 11 uur geleden