Afbeelding
Aangeleverd

5 fietsroutes in de regio

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De omgeving van Zwolle is prachtig; waterrijk met een schitterende natuur en knusse hanzensteden. Het is erg leuk om dit gebied met de fiets te verkennen. Pak een lekker broodje en een thermoskan koffie in en stap op de pedalen! Wij geven je ter inspiratie vijf routes die erg mooi zijn om te rijden, maar natuurlijk is er veel meer mogelijk!

Rondje om Zwolle

Wat zeer de moeite waard is, is om een keer helemaal om de stad heen te fietsen. Dit levert een gevarieerde route op van zo’n 45 kilometer. Je ontdekt hoe waterrijk dit gebied is en komt langs verschillende bezienswaardigheden.

Langs de IJssel

De IJssel, die door het landschap kronkelt, is natuurlijk ook erg fraai om te volgen. Wanneer je aan de noordkant helemaal tot Kampen fietst, daar de rivier oversteekt en via de zuidwestelijke kant van de rivier weer terugrijdt, heb je een heerlijke tocht van bijna 45 kilometer.

Waterroute

Zwolle wordt omringd door water en dat levert prachtige plaatjes op. In de natuur rondom onder andere de Overijsselse Vecht, de Wijde AA, het Zwarte Water en de Westerveldse Kolk vind je vele plantensoorten, talloze vogels en andere dieren. Stippel een route uit in deze regio en geniet! Volg bijvoorbeeld de oevers van de meanderende IJsel naar het mooie stadje Hattem.

Tussen Zwolle en Wijhe

Peddel door het mooie riviergebied tussen Zwolle en Wijhe. Rijd bijvoorbeeld via de oostelijke kant van de IJssel naar Wijhe. Daar neem je het pontje en steekt de rivier over om via de westelijke rivieroevers weer terug te gaan. Het is een verrassend mooi gebied en een tocht die niet al te lang is, zo’n 37 kilometer.

Naar Landgoed De Colckhof

De Colckhof is een fraai natuurgebied met een elegant landhuis en tuinen. Het is een oase van rust waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Vanuit Zwolle is het maar een korte route om te fietsen, waardoor het voor iedereen goed te doen is.

Nog een paar tips

Om je fietstocht tot een fijne ervaring te maken die smaakt naar meer, is het natuurlijk van belang dat je een fijne fiets hebt. Mocht je die niet hebben, dan is het echt de moeite om daarin te investeren en dat hoeft je niet eens heel veel geld te kosten. De merken Popal, Altec of Spirit bieden bijvoorbeeld fietsen van zeer hoogwaardige kwaliteit voor een budgetvriendelijke prijs. Een ander punt van belang is dat je jouw tweewieler goed op slot zet, zodat je met een gerust hart ergens af kunt stappen om rond te kijken. Zorg daarom voor een goed ART 2 slot, bijvoorbeeld van Vinz, Abus, Axa of SXP met minstens ART-2 keurmerk en verbind dit aan een vaste object (paal, bankje).

Stippel een mooie route uit, pak een bandenplaksetje, telefoon (navigatie) en bescherming tegen de zon in en je bent er klaar voor. Kies een mooie dag uit voor je fietstocht, koop een fietstas of -mand en neem een heerlijke picknick mee voor onderweg. Succes verzekerd!