Afbeelding
Aangeleverd

Kerstbomen van hout maken jouw kerst nog bijzonderder

· leestijd 4 minuten Partnerbijdrages

‘Oh houten boom, wat zijn uw takken wonderschoon.’ Je zult dit lied niet vaak horen, maar kerstbomen van hout zijn toch echt wonderschoon. Ze zien er niet alleen bijzonder mooi uit, ze nemen ook nog eens tal van voordelen met zich mee. Een prima vervanging voor de standaard kerstboom. Je ziet de kerstbomen van hout niet voor niks steeds vaker in de woonkamer. Een kerstboom van hout, hoe dan? We leggen je hier alles uit over deze opkomende kersttrend.

Kerstbomen van hout? Hoe ziet dat eruit?

Ja, het is echt mogelijk om een kerstbomen van hout te maken die volledig uit hout bestaan. Je ruilt de groene takken in voor prachtige houten latten. De latten maak je vast aan een paal of statief en ze maken samen een 3D kerstboom. Hoe? Je laat de kerstboom verlopen van groot naar klein. Je begint onderaan met de grootste lat en eindigt bovenaan met het kleinste blokje hout voor de piek. Zo krijg je een perfecte driehoekige kerstboom.

1 kerstboom, 18 stijlen

Met een traditionele dennenboom heb je altijd dezelfde vorm en stijl. Kies je voor kerstbomen van hout, dan kun je allerlei stijlen uitproberen. Heb je weinig ruimte in huis? Waarom maak je geen platte kerstboom! Leg alle latjes in dezelfde richting van groot naar klein. Zo creëer je toch de vorm van een kerstboom en hou je ook nog heel veel ruimte over. Mag de kerstboom van jou wel wat speelser? Waarom maak je geen houten kerstboom in de vorm van een draaikolk! Zo weet je zeker dat je geen saaie boom hebt deze kerst. Of laat je fantasie de vrije loop en ga samen met de kids aan de slag om een zo gek mogelijke boom te maken. Zo zijn er nog allerlei unieke designs mogelijk, die je gewoon zelf kunt maken door enkel de latjes te draaien en te verplaatsen.

Kerstbomen van hout versieren

We horen je brein al kraken. Hoe kun je een kerstboom van hout versieren? Je kunt dit in veel gevallen ook gewoon op traditionele wijze doen. Het is natuurlijk ook leuk om te kiezen voor unieke decoraties die aansluiten bij het unieke design van de houten boom. Wil je zoals ieder jaar gewoon weer die mooie rode en gouden ballen gebruiken? Bij houten bomen met latjes zul je iets grotere haken nodig hebben om de ballen mee te bevestigen.

Ga je voor een design met uitstekende houten ‘takken’? Hier kun je ook prima een slinger omheen wikkelen. Of kies voor bijpassende houten figuren, een houten piek en zelfs houten kerstballen! Kies je voor een plat design, dan wordt de versiering natuurlijk wat lastiger. Toch zijn hier ook genoeg creatieve mogelijkheden voor. Wat dacht je van een lichtslinger? Deze kun je gewoon over de platte boom hangen. Of koop allemaal plakstrikken om op het hout te plakken. Er is voor elke houten kerstboom wel wat leuks te bedenken ter decoratie. Zo maak jij jouw houten boom nog meer eigen.

Vergis je niet, een kale houten boom is ook zeker niet lelijk. Heb je katten of kinderen die met de versieringen aan de haal gaan? Dan is een boom zonder decoraties ideaal. Een houten kerstboom zonder versiering oogt juist strak en modern. Ook voor veel bedrijven is dit ideaal. Het staat lekker rustig op kantoor en onwijs luxe in een restaurant.

Een mooie kerstgedachte

Hoe vaak heb jij al een dennenboom gekocht in je leven? Elk jaar een kerstboom kopen is niet echt milieubewust. Een kunstboom is een stuk duurzamer. Kies je dan voor een plastic of houten kunstboom? Alhoewel beide langer meegaan dan de echte, wint de houten kerstboom het 100% van de plastic variant. Plastic kerstbomen worden op den duur kaal. Daarnaast moet je elk jaar weer de takken ombuigen, waardoor ze op het gegeven moment hun speling verliezen. Met een houten kerstboom heb je deze problemen niet. Het decoratiestuk gaat gemakkelijk je hele leven mee en verliest zijn kwaliteit en looks niet. Na vijftig jaar ziet jouw houten kerstboom er nog net zo goed uit. Twee vliegen in een klap dus. Een prachtige kerstboom waarmee je ook nog eens aan moeder natuur denkt. Dat is nog eens een mooie kerstgedachte.

Hoe tuig je een houten kerstboom op?

Ken je ze nog, al die ongemakken bij het optuigen van de kerstboom? Ben je eenmaal overgestapt op een houten kerstboom dan lijken al deze ongemakken ineens allang verleden tijd. Een kerstboom van hout optuigen is namelijk bijzonder makkelijk! Naalden die op de grond vallen, katten die de boom omver gooien, alle takken een voor een buigen. Het voelt als een soort jaarlijkse sleur.

Bij de houten kerstbomen werk je met een simpele constructie. Naast de paal of statief krijg je verschillende houten latten meegeleverd. Deze bevestig je eenvoudig aan de paal, zoals jij dat wilt. Staan de latten de verkeerde kant op? Wees gerust, je hoeft niks te buigen. Je hoeft enkel de latten de juiste kant op te draaien en voilà, pure perfectie.

Spira kerstbomen van hout

Wil je deze kerst écht een spectaculaire boom? Dan is het zeker de moeite waard om even naar de Spira kerstbomen te kijken. Spira wijkt qua design af van de standaard houten boom. In plaats van houten takken kies je voor een boom die volledig bestaat uit een houten spiraal. De spiraal draait helemaal om de paal heen en gaat van groot naar klein zodat er een 3D kerstboom ontstaat. Het lijkt op het eerste oog wat lastig om te versieren. Echter, er zijn speciale Spira kerstversieringen te koop. Wil je een echt wow-effect creëren? Dan kun je een verlichtingssnoer rondom de spiraal wikkelen voor prachtige verlichting in de woonkamer of in je bedrijfspand.

Kerstbomen van hout groot en klein

Niet iedereen heeft de ruimte voor een grote kerstboom. Dat is ook helemaal niet nodig, er zijn namelijk genoeg alternatieven. Houten kerstbomen zijn te koop in verschillende formaten. Zo is de kleinste boom 75 centimeter en past deze prima op tafel. Voor een uitbundige kerstboom kun je uitwijken naar 190 centimeter. Kun je eigenlijk helemaal geen kerstboom kwijt? Geen zorgen, je hebt nog meer opties. Met een platte houten kerstboom is dit probleem namelijk zo opgelost. Je zet deze tegen de muur of in een hoek waar je nog een paar centimeter ruimte over hebt. Lichtslinger eromheen en je hebt meteen een prima kerstboom om toch mee in de kerstsfeer te komen.

Meer dan genoeg houten kerstbomen om uit te kiezen

Kunstbomen saai? Kerstbomen van hout zeker niet. Je maakt zelf de meest creatieve designs met de houten latten. Waar de kerstboom optuigen eerst een blok aan het been was, is het nu een leuke bezigheid voor de hele familie. Je maakt samen met de kids de meest bijzondere en persoonlijke kerstboom. Wat geeft er nu een warmer kerstgevoel dan een zelfgemaakte boom? Daarnaast kun je er je hele leven mee doen en elk jaar weer het design veranderen. Een duurzame keuze als je een steentje wilt bijdragen aan het milieu. Een kunstboom die gemakkelijk op te tuigen is, die ieder jaar weer meegaat en die er ook nog eens erg fraai uitziet? Juist, kerstbomen van hout hebben het allemaal.

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16