Marloes Damman
Marloes Damman Foto: Gerard Meijeringh

Kameleon Uitvaartzorg bewijst dat een creatieve uitvaart niet duur hoeft te zijn

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op het gebied van uitvaartverzorging zien we de laatste jaren steeds meer aanbieders. In Zwolle ligt dat aantal op een kleine twintig. Wat maakt Kameleon Uitvaartzorg zo speciaal? “Wij bieden kwaliteit, aandacht en creativiteit. Bij ons krijg je meer voor minder”, aldus eigenaar Marloes Damman.  

Voor Marloes is het altijd weer een uitdaging om een bijzondere uitvaart neer te zetten. Ze steekt veel tijd in persoonlijk contact om zo iets extra’s te kunnen bieden. Door creatief te zijn is er veel mogelijk en dat betekent zeker niet dat een uitvaart dan duurder uitvalt. Bij de uitvaart van iemand met een boerenbedrijf regelde Marloes zijn afscheidsdienst tussen z’n eigen koeien. 

“Het bieden van meer kwaliteit en aandacht maakt een uitvaart echt niet duurder. Het zit ‘m niet in de kosten, maar in de aandacht en creativiteit. Ik zeg altijd: ‘De kosten zitten in het drukken van een kaart, niet in wat je drukt’. Een hobby of werk van een overledene kan zorgen voor een persoonlijk unieke rouwkaart. In een gesprek voel je aan wat de wensen zijn. Dan kom je tot keuzes. Dat heeft lang niet altijd met geld te maken. Op de goedkoopste kist kun je bijvoorbeeld op de binnen-en/of buitenkant tekenen en zo de overledene een laatste groet of boodschap meegeven.” 

Marloes steekt er veel energie in om een band op te bouwen met de nabestaanden. “Ik wil niet dat ze zeggen: ‘Daar komt de uitvaartverzorger, mevrouw Damman, aan’. Ik wil graag dat ze Marloes zeggen, ik wil warmte en vertrouwen opbouwen. Ik hoor vaak terug dat ik even onderdeel van de familie ben geweest.” 

Volgens Marloes leven er bij de uitvaartverzekeringen veel misverstanden. Er valt echt wel wat te kiezen. “Mensen die verzekerd zijn bij een grote uitvaartverzekering, gaan er automatisch vanuit dat ze hun uitvaart moeten laten verzorgen bij dezelfde onderneming, maar niets is minder waar. Je kunt je eigen voorkeur bepalen. Dus niets staat mensen in de weg om te kiezen voor Kameleon Uitvaartzorg”, besluit Marloes.

Uitvaartzorg Kameleon

T. 06-20945141
W. www.kameleon-uitvaartzorg.nl
E. info@kameleon-uitvaartzorg.nl