Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waarom op zoek naar een goede arbodienst?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wanneer je personeel in dienst hebt, is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een goede arbodienst. Een goede arbodienst in Zwolle kun je makkelijk online zoeken. Zo zie je direct welke arbodienst het beste aansluit bij jouw organisatie. 

Goede ondersteuning is belangrijk

Als je te maken krijgt met een zieke werknemer, is het belangrijk dat je ondersteunt door een goede arbodienst. De arbodienst in Zwolle kan je helpen om de juiste stappen te zetten en weet wat er wettelijk verplicht is om te doen bij een zieke werknemer.

Wat doet een goede arbodienst?

Een arbodienst ondersteunt en ontlast daarmee de werkgever en werknemer wanneer een werknemer ziek is geworden. Je kunt hierbij denken aan de herintegratie van de medewerker, maar ook aan de uitvoering van de Wet Poortwachter. 

Via een arbodienst kom je ook bij de juiste arbo arts in aanraking. Dat is degene die bepaalt of de werknemer ook echt ziek is en wat de werknemer aankan als het gaat om werken.

Een goede arbodienst is betrokken bij jouw organisatie en geeft goede adviezen.

Wat kun je beter niet doen als het gaat om arbodienst?

Er zijn heel wat arbodiensten waar je uit kunt kiezen tegenwoordig. Er zijn ook arbodiensten die bijvoorbeeld geen abonnementskosten in rekening brengen. Zij gaan pas factureren wanneer je gebruik van ze maakt. 

Het komt vaak voor dat je lang moet wachten voordat ze een bedrijfsarts beschikbaar hebben en je bent ook verplicht om allerlei extra diensten af te nemen. Je denkt goedkoop uit te zijn, maar onderaan de streep betaal je juist meer.

Wat kun je het beste doen als je op zoek bent naar een goede arbodienst?

Als je op zoek bent naar een goede arbodienst, doe je er goed aan om bij meerdere instanties een offerte op te vragen. Zo kun je een goede vergelijking maken en weet je wat je belangrijk vindt. 

Kijk goed naar wat er wel en niet bij het contract hoort. Wat doen ze wel en waar moet je eventueel extra voor betalen? Het is dan ook het beste als je een offerte bij meerdere instanties opvraagt, om uit te gaan van dezelfde criteria.

En doe een kort onderzoek naar het bedrijf. Hoe lang bestaan ze? Hebben ze reviews op Google en hoe zijn die? Maar ook hoe ze met klanten omgaan aan de telefoon en hoe goed ze bereikbaar zijn, kan van belang zijn wanneer je gebruik wilt maken van hun diensten.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11