Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Een lening oversluiten zorgt voor overzicht

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Je kunt voor vele zaken een lening afsluiten. Het is alleen wel handig om hier een goed overzicht in te houden, zodat je goed weet welk geld je uitgeeft en welk geld je terug betaalt. Je moet een lening namelijk elke maand stukje voor stukje aflossen. Overigens is dit niet het enige wat je betaalt, aangezien je ook nog rente moet betalen. Het is logisch dat je bij veel leningen de tel kwijtraakt en meer overzicht zoekt. Het is daarom aan te raden om een lening over te sluiten bij je kredietbank. Een lening oversluiten zorgt er namelijk voor dat al je leningen samen worden gevoegd tot één lening. Dit maakt het mogelijk om je schuld in één lening af te betalen.

Ga in gesprek en weet waar je aan toe bent

Een groot voordeel van het hebben van één lening, die uit meerdere leningen bestond, is dat je rente lager wordt. Je hebt dus niet alleen meer overzicht, maar je betaalt ook minder om je geleende geld terug te betalen. Dit is een goede oplossing waar veel mensen voor kiezen. Het is aan te raden om deze zaken goed te regelen bij jouw kredietverstrekker. Zo kun je samen overleggen wat de beste mogelijkheden zijn en weet je beter waar je aan toe bent. De keuze om een lening over te sluiten ligt natuurlijk volledig bij jezelf. De één vind dit wel fijn en de ander houdt het liever gescheiden. Bij een verbouwing kan het bijvoorbeeld handig zijn als je weet hoeveel geld je kwijt zult zijn voor een keuken en hoeveel je kwijt bent voor de badkamer.

Auto kopen door middel van lening

Je kunt voor vele zaken een lening aanvragen. Zo ook voor een nieuwe auto. Het is natuurlijk niet zo dat je ineens je droomauto kunt kopen door middel van een lening. Je lening wordt gebaseerd op het inkomen dat je hebt. Vaak kun je deze lening het beste afsluiten samen met een partner. Op deze manier beschik je over twee vermogens en is het mogelijk om een hogere lening aan te vragen. Je kunt met deze lening een auto kopen die aansluit bij jouw vermogen en het loon dat je iedere maand krijgt. Je kunt deze opties goed bespreken samen met jouw kredietbank. Nadat je de lening hebt afgesloten, ga je samen met een autodealer kijken naar de opties en welke het beste bij jou aansluiten.

Zie in één oogopslag waar je aan toe bent

Het is logisch dat je ook met het oversluiten van een lening overzicht wilt houden. Het is aan te raden om dit bij te houden in een document. Veel mensen gebruiken hier het handige programma Excel voor. Dit programma zorgt ervoor dat je in één oogopslag kunt zien welke kosten je hebt gemaakt en welke nog afbetaald moeten worden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om de cijfers gemakkelijk en snel te verwerken. Dit is wel zo fijn als je een grote lening hebt.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 5 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden