Afbeelding
Foto: Aangeleverd

5 tips voor het huren van een afvalcontainer in Zwolle

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het huren van afvalcontainers is een handige en efficiënte manier om je huis of kantoor op te ruimen zonder beperkt te zijn tot wat er in je wekelijkse afvalbakken past. In een goede huurcontainer passen grotere voorwerpen (zoals meubels of kapotte apparaten) terwijl er nog steeds kleinere stukken rommel of puin in passen. Een afvalcontainer huren in Zwolle kan daarom zeker handig zijn, wat al helemaal het geval is als je het juiste exemplaar kiest. Dit kun je doen door de volgende tips toe te passen. 

Timing

Voordat je een bedrijf belt dat afvalcontainers verhuurt, moet je ervoor zorgen dat je de timing van je opruimings- of renovatieproject kent. Wat is de startdatum? Wanneer denk je dat je klaar bent? Het beantwoorden van deze vragen is cruciaal om ervoor te zorgen dat je verhuur soepel verloopt. Je wilt niet aan een renovatie beginnen en geen afvalcontainer hebben waar je puin kunt gooien. Je wilt je project ook niet afmaken en dan te maken krijgen met een container vol afval die twee of drie dagen op je oprit staat. 

Grootte

Misschien wel het meest uitdagende deel van het huren van een afvalcontainer is proberen te raden hoeveel ruimte je nodig hebt. Sommige verhuurbedrijven van afvalcontainers bieden afvalbakken aan in een groot aantal formaten, van 10 kubieke meter tot 40 kubieke meter (zo niet groter). Hoewel het moeilijk is om precies in te schatten hoeveel rommel je moet verwijderen, is één ding dat je absoluut wilt vermijden, te betalen voor ruimte die je niet gaat gebruiken. Het huren van een afvalcontainer van 20 kubieke meter lijkt misschien “op veilig spelen” als je niet zeker weet hoeveel capaciteit je nodig hebt. Als je uiteindelijk maar ongeveer acht kubieke meter aan rommel weggooit, gaat veel van je geld onnodig door de afvoer.

Organisatie

Misschien wil je pas beginnen met opruimen als de afvalcontainer er is en klaar is om te vullen. Er zijn echter zeker voordelen aan het vooraf organiseren. Als je bijvoorbeeld dozen afbreekt in plaats van ze gewoon in de afvalcontainer te gooien, kun je ruimte besparen. Het is ook een goed idee om je lichtere rommel op de bodem van de prullenbak te plaatsen, want dan zullen de zwaardere spullen het naar beneden duwen en je ruimte maximaliseren. 

Vraagprijs

Vooral bij het maken van prijsvergelijkingen tussen verschillende afvalcontainerverhuurbedrijven is het belangrijk om te vragen naar prijstransparantie. Krijg je vooraf een betrouwbare prijsopgave waarop je kunt rekenen dat deze hetzelfde blijft? Of krijg je te maken met verborgen kosten en toeslagen die je niet had verwacht? Sommige bedrijven adverteren hun verhuur als koopjes, maar begraven je vervolgens in brandstoftoeslagen, ingebouwde fooien voor chauffeurs en andere oneerlijke kosten die de prijs opdrijven. 

Rommel

Afhankelijk van het afvalcontainerverhuurbedrijf dat je kiest, kunnen er beperkingen gelden voor wat je kunt weggooien. In sommige gevallen kunnen er zelfs verschillende soorten afvalcontainers worden gehuurd voor verschillende soorten afval. Je hoeft je waarschijnlijk geen zorgen te maken over deze beperkingen voor de gemiddelde renovatie van je huis of het opruimen van je kantoor, maar het is altijd goed om dit nog eens te controleren. 

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16