Afbeelding
Foto: Aangeleverd

‘Zelfs de vogeltjes kan ik weer horen fluiten’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een geavanceerd in-het-oor-hoortoestel van HoorPartners in Wezep trok een cliënt uit Zalk uit zijn toenemende sociale isolement.

(door Hanneke Bloemendaal)

“Een gehoorapparaat had ik al zo’n 13 jaar, maar niet zo’n geavanceerd exemplaar als ik nu heb”, vertelt de heer Meijberg enthousiast. “Ik ben schipper, moet dagelijks een reddingsvest aan dat over je hoofd gaat. Met regelmaat verloor ik dan ‘die buitenboordmotoren’. Op een gegeven moment laat je die dingen liggen. Het gevolg was dat ik geleidelijk steeds geïsoleerder ging leven, omdat ik gesprekken niet meer goed kon volgen. Tot mijn vrouw, die steeds harder tegen me moest praten, het zat was en een afspraak maakte bij HoorPartners.” 

Helma Aitink-Winkelman van HoorPartners geeft aan: “We denken graag mee met onze cliënten. In het geval van meneer Meijberg konden we hem als oplossing een hoorapparaat aanbieden dat in het oor zit. Er steekt alleen een klein doorzichtig sprietje uit het oor. Je ziet er niks van en het blijft ook heel goed zitten. Het apparaat is oplaadbaar: ‘s nachts leg je het in het bewaardoosje dat als ‘docking station’ werkt.” 

Haar cliënt reageert: “Het gaat de hele dag mee. Een fantastisch apparaat waar ik helemaal niks van voel. Het volume kan ik al naar gelang de omgeving waar ik ben, bijvoorbeeld op een verjaardag of in een galmende ruimte, aanpassen via mijn mobiel. Voordat het hoorapparaat aangemeten werd, heb ik een heel specifieke gehoortest gekregen. Ik ben er superblij mee. Dat geldt ook voor mijn vrouw, want we kunnen weer een normaal gesprek voeren. Graag wil ik nog kwijt dat je hier heel prettig geholpen wordt en wat ik ook heel belangrijk vind, de service is uitstekend.” 

Helma, die samen met Paul eigenaar is van HoorPartners is blij met het compliment. “We hebben passie voor ons vak en zijn heel laagdrempelig. Kom gerust binnen vrijblijvend met vragen of voor advies.”

Dit is een partnerbijdrage van:

HoorPartners
Clematisstraat 35 Wezep
Tel: 038-3758182
www. hoorpartners.nl
Open: ma t/m vr van 09.00 tot 17.00 uur.

Maaike Oostendorp