Tour de Countus levert 1.700 euro op voor Tegenkracht
Tour de Countus levert 1.700 euro op voor Tegenkracht brugmedia.nl

Tour de Countus levert 1.700 euro op voor Tegenkracht

Algemeen

ZWOLLE - Fietsen voor Tegenkracht. Dat was vrijdagmiddag 25 september de missie van Countus en haar deelnemers aan de fietstocht. De stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk een operatie, chemo en/of bestraling in te gaan en deze te kunnen doorstaan.

Na een gezamenlijke lunch vertelde Peter Smeets meer over de Stichting. Kijkend naar de sportwens van de patiënt, ontwikkelt de stichting een Sportplan op Maat, een sportmedisch begeleidingstraject van zes maanden. Met deze begeleiding biedt Tegenkracht vele patiënten naast fysieke kracht ook afleiding en motivatie, oftewel een positieve bijdrage aan deze ziekte met vaak verstrekkende gevolgen. Zo heeft de Stichting de afgelopen jaren inmiddels al 1.200 patiënten mogen helpen.

Om 13.30 uur werd het startsein gegeven voor de ?Tour de Countus'. Samen met relaties werd in groepen een toertocht van zo'n 80 kilometer gemaakt via Countus Ommen en Staphorst.  De nodige energievoorraad werd tussendoor aangevuld met twee culinaire stops bij Het Vergulde Ros en Restaurant Stien.

Na afloop van de tocht werd rondgegaan met de fietshelm, en werd er weer ruim gegeven door de deelnemers. Een waardecheque van 1.700 euro  werd overhandigd aan Stichting Tegenkracht. Zo kan de stichting nog meer mensen begeleiden.