Afbeelding

Mindful Ondernemen voor ondernemers in Zwolle

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Ondernemers hebben vaak last van gebrek aan balans. Er komt veel op hen af. Het organiseren van werk en privé vraagt om focus, reflectie en aandacht. Om hierbij te helpen, organiseert Marijke Willems vier bijeenkomsten Mindful Ondernemen in de Creatieve Coöperatie. Ondernemers die graag met meer vitaliteit en bezieling ondernemen zijn welkom om te proeven van hoe mindfulnessoefeningen bijdragen aan meer plezier, rust en focus. De bijeenkomsten starten aan het begin van de werkdag.

Uit onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen tijdens het ondernemen.

Programma
Hoe gaat de ondernemer om met de waan van de dag? Hoe houd je balans? Hoe creëer je rust te midden van je drukke en veeleisende bestaan als ondernemer? Hoe kun je goed voor jezelf zorgen? In vier bijeenkomsten dit najaar krijgt de deelnemer inspiratie en inzicht. Coach Marijke Willems brengt afwisselend meditatie- en aandachtsoefeningen in. Na de oefeningen is er ruimte voor uitwisseling en verdieping van dat wat je tegenkomt in je dagelijks leven als ondernemer Aansluitend is er een koffiemoment om na te praten en te netwerken. Deelnemers krijgen tussen de bijeenkomsten tips in de mail met aandachtoefeningen die direct toepasbaar zijn.

Voor wie?
Meditatie-ervaring is geen must. Deze workshops is geschikt voor ondernemers die open staan voor:

? inspireren en ondersteunen om meer balans en plezier te creëren in de waan van het ondernemerschap;
? momenten om weer op te laden en te herijken.

Marijke: ?We varen voor een groot deel op onze automatische patronen. Hierin zitten ook de stressveroorzakers. De kunst is om te leren herkennen waar jij in je niet helpende automatische patronen schiet. Door je aandacht te richten, leer je deze patronen herkennen. Kleine momenten van inzicht hierin helpen om andere, meer gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld het inlassen van een minipauze om een voet op de rem te zetten. Om bijvoorbeeld op te merken hoe gespannen je achter je computer zit, of het simpele feit dat je dorst hebt. Of dat je merkt wat het eigenlijk met je lichaam doet als je maar doorgaat van het een in het ander zonder momenten van ontspanning in te lassen. ?

Trainer/coach
Marijke Willems, ervaren coach en mindfulnesstrainer, begeleidt de bijeenkomsten. Zij werkt met mensen die meer rust, plezier en bezieling willen ervaren in hun leven en hun werk. Ook werkt zij samen met zorg- en onderwijsorganisaties aan leer- en opleidingsvraagstukken.
Zij ziet en ervaart zelf hoeveel ballen je als ondernemer in de lucht moet houden en dat de gedrevenheid en passie van vele ondernemers successen oplevert maar zeker ook zijn tol eist.

Informatie
Mindful Ondernemen staat gepland op de donderdagen 24 september, 15 oktober, 12 november en 10 december. De tijdsplanning is van 8.00 tot 9.00 uur. Na de bijeenkomst organiseert de Creatieve Coöperatie een koffiemoment waar ruimte is voor napraten, netwerken en gezelligheid. De vier bijeenkomsten vinden plaats bij de Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3 in Zwolle. De kosten voor deelname aan deze vier sessies zijn ? 78,-- euro p.p. excl. 21% btw, inclusief koffie/thee en wat lekkers. De workshops gaan door bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.
Aanmelden kan via Atty van de Brake: info@attyvandebrake.nl. Meer informatie bij Marijke Willems, www.marijkewillems.nl.