CDA blij met ?duidelijkheid grondeigenaren rond N340'

Partnerbijdrages

ZWOLLE/REGIO - De onteigeningsprocedure die nodig is om de aanpak van N340 tussen Zwolle en Dalfsen mogelijk te maken begint. Daartoe is op 9 september het besluit genomen in de Statenvergadering.

?Vooral voor de betrokken grondeigenaren is dit een vervelend proces geweest vol onduidelijkheid over de uiteindelijke uitkomst?, stelt het CDA. De partij vindt het belangrijk dat deze duidelijkheid nu gegeven is.

In een persbericht meldt ze: ?Met het besluit is het nu zeker dat het drukste deel op de N340, tussen Zwolle en Dalfsen, grondig en snel wordt aangepakt. In dit deel van de N340 bevinden zich ook de twee grootste knelpunten: de aansluiting op de A28 en de spoorse kruising. Met het nemen van dit besluit is het investeren in de infrastructuur in het vechtdal weer in zicht. Daar heeft het CDA zich sterk voor gemaakt.?

En verder: ?Er wordt al lange tijd gesproken over de N340 en in december en januari zal dit dossier weer uitvoerig worden besproken. Dan worden er besluiten genomen over de verdere uitvoering van de werkzaamheden aan de N340. Het CDA heeft sinds jaar en dag de ambitie gehad, om een verbinding tussen Zwolle en het Vechtdal te maken die veilig en vlot is, maar ook de leefbaarheid in het Vechtdal vergroot. Deze ambitie blijven we vasthouden in de toekomst.?