PEC haalt Brama, Bouy en Hebling

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft het vertrek van onder meer Ben Rienstra opgevangen met het aantrekken van middenvelders Gustavo Hebling, Ouasim Bouy en Wout Brama. Rienstra werd afgelopen week verkocht aan AZ. De club is nu uitgewinkeld, bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp. ?De selectie is nu in balans.?

PEC Zwolle schakelde snel na het vertrek van Rienstra naar AZ eerder in de week. Rienstra was vorige week zondag nog matchwinner tegen FC Twente. Afgelopen seizoen speelde hij 46 officiële duels voor PEC Zwolle.
Brama speelde vorig seizoen ook bij PEC, maar wilde zijn contract niet verlengen omdat hij graag nog eens in het buitenland wilde spelen. De gewenste buitenlandse club vond Brama echter niet. Hij hield zijn conditie op peil bij Jong Twente. Brama tekent maandag 31 augustus (op de laatste dag voor de transferdeadline) een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.
?Wout hebben we altijd contact mee gehouden, maar ik kon niet bevroeden dat we Rienstra zouden verkopen. Daarna is het in een stroomversnelling geraakt?, zegt Nijkamp over het aantrekken van Brama, de gewenste ervaren kracht op het middenveld.

PEC speelde afgelopen weekeinde tegen Heerenveen (1-1) met een piepjong middenveld (Marinus, Dekker en El Hasnaoui). Jesper Drost (verkocht aan FC Groningen) en Mustafa Saymak (zware knieblessure) waren eerder weggevallen.

Hebling en Bouy worden gehuurd van respectievelijk Paris St. Germain en Juventus. De deal met Hebling, die eerst rond moest komen met PSG, zat al lang in de pijplijn. De talentvolle Braziliaan trainde al geruime tijd mee met de selectie van trainer/coach Ron Jans. Er wordt door de club hard gewerkt om zo spoedig mogelijk een werkvergunning te realiseren. Hebling wordt voor twee seizoenen gehuurd van de Franse landskampioen.
Bouy gold als een groot talent bij Ajax. Hij was één van de grootste beloften in een lichting met onder meer Davy Klaassen en Joel Veltman, maar vertrok al op zijn achttiende naar Juventus. Daar wist hij (nog) niet te doorbreken. Bouy wordt voor één seizoen gehuurd.