Openbare basisschool Genne blijft actief
Openbare basisschool Genne blijft actief brugmedia.nl

Openbare basisschool Genne blijft actief

· leestijd 1 minuut Algemeen

GENNE - Dankzij de inspanningen van ouders en leerkrachten zijn er voor de komende jaren voldoende leerlingen voor OBS Genne om te blijven bestaan. Het voortbestaan van de kleine school was in gevaar omdat ze het minimale leerlingenaantal van 23 niet dreigde te halen.

Ouders en leerkrachten sloegen de handen ineen en brachten de school onder de aandacht van ouders door huis-aan-huis flyers te verspreiden, de media op te zoeken en informatieavonden te organiseren. Met succes, een aantal ouders reageerde positief en meldde hun kinderen aan waardoor de school nu kan blijven bestaan. In het nieuwe schooljaar start er zelfs weer een kleuterklas. ?Vooral onbekendheid van OBS Genne, die al 250 jaar onder de rook van Zwolle en Hasselt onderwijs verzorgt, is een factor die een rol heeft gespeeld bij het dalende leerlingenaantal in de afgelopen jaren?, meldt de school in een persbericht. ?De school staat midden in het groen, maar het scholenaanbod aldaar was nog voldoende. Echter, doordat scholen nu vaker groeien, met grotere klassen tot gevolg, gaan ouders op zoek naar kleinschaligere alternatieven. ?Genner' Kinderen gaan graag naar school en ouders voelen zich sterk betrokken. De Nederlandse regering, bij monde van staatssecretaris Dekker, heeft het belang van de kleine school onlangs onderstreept door maatregelen voor te stellen die de mogelijkheden voor deze scholen om te blijven bestaan, vergroten.?.

De school kan nog steeds kinderen plaatsen. Voor een dagje proefdraaien of een gesprek met een leerkracht kan men contact opnemen via de website
www.obsgenne.nl.