Tocht van Gele Rijders naar Kampen

Partnerbijdrages

ASSENDORP- De Gilde Rijders maken weer een gezamenlijke tocht maken op zaterdag13 juni
De Rijders maken een tocht van ongeveer zestig kilometer naar de Roggebotsluis bij Kampen waar de deelnemers lunchen. Voor- en achterrijders maken de tocht samen. De achterrijders zijn mensen met een visuele beperking, De voorrijders zijn vrijwilligers. De deelnemers houden van fietsen en gezelligheid en hebben belangstelling voor de omgeving.
De route gaat vooral over rustige landweggetjes en vrij liggende fietspaden. De route is zowel in tekst als in braille verkrijgbaar.
In Zwolle fietsen op dit moment zo'n vijftien koppels die samen afspraken maken over de duur en de frequentie van het fietsen.

Gilde Rijders is steeds op zoek naar nieuwe voor- en achterrijders. Sommigen beschikken over een eigen tandem maar dat is niet noodzakelijk. Gilde Rijders heeft ook eigen tandems. Kent u mensen met een visuele beperking die graag zouden willen blijven fietsen en geen fietsmaatje hebben, dan kunnen ze contact opnemen met Gilde Rijders. Ook zoeken zij vrijwilligers die van fietsen houden en met enige regelmaat met iemand zouden willen fietsen. Ook mensen die af en toe willen fungeren als voorrijder zijn welkom.

De start is vanaf 10.00 uur en de tocht eindigt rond 17.00 uur vanaf het verzamelpunt wijkcentrum de Enk in Assendorp.

Voor meer info of aanmelding www.gilderijders.nl of bel met de projectleider Hans Veenema telefoon (06) 28152084.