HanzeOrkest brengt Mahler

Partnerbijdrages

STADSHAGEN - Het HanzeOrkest speelt op 6 juni in de Fonteinkerk de grote vijfde symfonie van Gustav Mahler. Met het beroemde Adagietto, bekend van onder andere de film Der Tot in Venedig.

Deze symfonie is wellicht de bekendste van de tien die Mahler schreef, aldus het orkest. ?De prachtige melodieën, die nu eens verstild, en dan weer heftig zijn, de hartstochten en de emoties zullen fantastisch klinken in de Fonteinkerk. De vijf delen van de symfonie laten een veelheid aan gevoelens horen, zoals al blijkt uit de benamingen: Treurmars, Stormachtig en bewogen, Beduidend langzamer, Scherzo, Adagietto en het vrolijker Rondo Finale.?

De Vijfde van Mahler vraagt om een uitgebreide bezetting van het orkest, met onder andere zes hoorns, drie trombones, een basklarinet en een contrafagot. Hiervoor is het HanzeOrkest een tijdelijke samenwerking aangegaan met het studentenorkest WSKOV uit Wageningen. Zodat er één extra groot orkest gesmeed kon worden, dat de speciale Mahler klank kan voortbrengen.

Het HanzeOrkest viert volgend jaar zijn 25 jarig bestaan. Het is voor het eerst dat het een symfonie van Mahler speelt. Kaarten voor het concert, dat begint om 20.15 uur, kosten 15 euro en 12,50 euro in de voorverkoop. Kinderen tot zestien jaar mogen het concert gratis bijwonen. Voor meer informatie zie www.hanzeorkest.nl.